Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sastanak
  • 08.10.2013. 09:41

Ribari kod Jakovine sa zahtjevima

Ministar Tihomir Jakovina i predstavnici ribara jučer su održali sastanak na kojem su iznešeni zahtjevi ribara

Foto: RGBStock.com
  • 453
  • 45
  • 0

Hrvatsko ribarstvo u teškoj je situaciji, iz više razloga. Našim ulaskom u EU, odvijaju se najveće promjene dosad, a državna administracija sjedi i promatra prekriženih ruku. Cilj EU je postizanje ravnoteže između ribolovne flote EU i raspoloživih ribljih resursa, kao i smanjenje EU ribarske flote, istovremeno usmjeravajući ribare na druge djelatnosti. Ribari su nezadovoljni, i to s razlogom. Ističu kako su za to krive nadležne institucije jer su "nestručne, nesposobniei neodgovorne". Naime, ribari su jučer prije sastanka s ministrom Tihomirom Jakovinom, poslali priopćenje u kojem tvrde da ih ribarska administracija uništava otežavajući im rad.

Kako stoji u priopćenju, traže "da se odmah da pismeni nalog ribarskoj inspekciji te Pomorskoj policiji Ministarstva unutrašnjih poslova da prestane kažnjavati ribare dok državna administracija ne izradi Planove za upravljanje, da na izradi Planova za upravljanje počnu raditi stručnjaci koje će Ministarstvo poljoprivrede adekvatno platiti, te da 'Ministarstvo poljoprivrede s novim i stručnim ljudima pod hitno počne provoditi normalne mjere ribarske politike koje će osigurati opstanak ribara i ribarske industrije". Svoje zahtjeve će na sastanku iznijeti ministru.

Foto: RGBStock.com


Tagovi

Institucije Sastanak Jakovina Ribari Administracija Plan za upravljanje Ribarska politika

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Gori Bruxelles. Poljoprivrednici su s 1.300 traktora blokirali ceste grada, na zgradu Europskog parlamenta bacaju jaja i kamenje, pale gume, bacaju vatromet. Manje skupine pokušale su srušiti barijere podignute ispred parlamenta u blizini k... Više [+]