• Tomislav Tolušić
  • 13.03.2017. 15:00

Ribari Hrvatske su primjer složnosti!

"Vjerujem da ćemo uskoro doći do kompromisnog rješenja u pogledu održivog ribarenja u Jadranu", poručio je ministar Tolušić okupljenim ribarima.

  • 883
  • 57
  • 0

Ministar Tomislav Tolušić otvorio je manifestaciju u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije Doručak s hrvatskih farmi na kojoj su predstavljeni sustavi dobrovoljnog označavanja domaćih proizvoda u Opatiji.

Na Doručku s hrvatskih farmi posluženi su tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi, mlijeko i mliječni proizvodi, meso, jaja, med i kruh s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Jaja hrvatskih farmi i Kruh hrvatskih polja, te proizvodi specifični za Primorsko-goransku županiju.

Tolušić otvorio Doručak s hrvatskih farmi u Opatiji i održao sastanak s ribarima

"Opatiju se uvijek povezuje s turizmom i tradicijom turističke ponude, no ja danas povezujem našu gastronomsku i turističku priču.

Doručak je, kažu stručnjaci, najvažniji obrok u danu i po njemu se dan poznaje. Zato smo mi i počeli od doručka, no nećemo na doručku i stati. Imamo more, plaže i ljude pred kojima se može sakriti svaka turistička zemlja na svijetu, ali često zaboravljamo da imamo i neiscrpne mogućnosti oplemenjivanja naše turističke ponude upravo povezivanjem lokalnih poljoprivrednih proizvođača i hoteljersko-ugostiteljskog sektora. To je prava dodana vrijednost zbog koje će se svaki gost rado vratiti", izjavio je ministar Tolušić na Doručku s hrvatskih farmi u Opatiji.

Ribarska problematika

Nakon Doručka s hrvatskih farmi ministar Tolušić se u prostorijama Obrtničke komore Primorsko-goranske županije u Rijeci sastao s ribarima s kojima je razgovarao o aktualnoj ribarskoj problematici i o novostima s posljednjeg sastanka Vijeća ministara poljoprivrede i ribarstva EU kojem je prisustvovao početkom tjedna u Bruxellesu.

"Vi najbolje znate da se nitko neće pobrinuti za budućnost našeg ribarstva i uvažiti njegovu tradiciju i specifičnosti ukoliko se sami ne izborimo za ono što želimo i ono što unutar zajednice kojoj pripadamo smatramo ispravnim. U tome smo zajedno, a da bismo postigli zacrtani cilj moramo ostati zajedno, surađivati, razgovarati, predlagati rješenja.

Vi ste primjer složnosti i ujedinjenosti u zaštiti naših nacionalnih interesa i na tome vam hvala. Drago mi je da se specifičnost naše obale i očuvanje našeg ribljeg fonda sve više prepoznaje u EU institucijama i da u njima možemo gledati partnera, a ne rivala. Vjerujem da ćemo uskoro doći do kompromisnog rješenja u pogledu održivog ribarenja u Jadranu", poručio je ministar Tolušić okupljenim ribarima.


Tagovi

Tomislav Tolušić Doručak s hrvatskih farmi Ribari


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#PRRRH Kvalitetnom novom mehanizacijom do kvalitetnije pripreme, a samim time i konkurentnosti kroz... Pročitaj cijelu bilješku »