Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tomislav Tolušić
  • 13.03.2017. 15:00

Ribari Hrvatske su primjer složnosti!

"Vjerujem da ćemo uskoro doći do kompromisnog rješenja u pogledu održivog ribarenja u Jadranu", poručio je ministar Tolušić okupljenim ribarima.

  • 902
  • 57
  • 0

Ministar Tomislav Tolušić otvorio je manifestaciju u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije Doručak s hrvatskih farmi na kojoj su predstavljeni sustavi dobrovoljnog označavanja domaćih proizvoda u Opatiji.

Na Doručku s hrvatskih farmi posluženi su tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi, mlijeko i mliječni proizvodi, meso, jaja, med i kruh s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Jaja hrvatskih farmi i Kruh hrvatskih polja, te proizvodi specifični za Primorsko-goransku županiju.

Tolušić otvorio Doručak s hrvatskih farmi u Opatiji i održao sastanak s ribarima

"Opatiju se uvijek povezuje s turizmom i tradicijom turističke ponude, no ja danas povezujem našu gastronomsku i turističku priču.

Doručak je, kažu stručnjaci, najvažniji obrok u danu i po njemu se dan poznaje. Zato smo mi i počeli od doručka, no nećemo na doručku i stati. Imamo more, plaže i ljude pred kojima se može sakriti svaka turistička zemlja na svijetu, ali često zaboravljamo da imamo i neiscrpne mogućnosti oplemenjivanja naše turističke ponude upravo povezivanjem lokalnih poljoprivrednih proizvođača i hoteljersko-ugostiteljskog sektora. To je prava dodana vrijednost zbog koje će se svaki gost rado vratiti", izjavio je ministar Tolušić na Doručku s hrvatskih farmi u Opatiji.

Ribarska problematika

Nakon Doručka s hrvatskih farmi ministar Tolušić se u prostorijama Obrtničke komore Primorsko-goranske županije u Rijeci sastao s ribarima s kojima je razgovarao o aktualnoj ribarskoj problematici i o novostima s posljednjeg sastanka Vijeća ministara poljoprivrede i ribarstva EU kojem je prisustvovao početkom tjedna u Bruxellesu.

"Vi najbolje znate da se nitko neće pobrinuti za budućnost našeg ribarstva i uvažiti njegovu tradiciju i specifičnosti ukoliko se sami ne izborimo za ono što želimo i ono što unutar zajednice kojoj pripadamo smatramo ispravnim. U tome smo zajedno, a da bismo postigli zacrtani cilj moramo ostati zajedno, surađivati, razgovarati, predlagati rješenja.

Vi ste primjer složnosti i ujedinjenosti u zaštiti naših nacionalnih interesa i na tome vam hvala. Drago mi je da se specifičnost naše obale i očuvanje našeg ribljeg fonda sve više prepoznaje u EU institucijama i da u njima možemo gledati partnera, a ne rivala. Vjerujem da ćemo uskoro doći do kompromisnog rješenja u pogledu održivog ribarenja u Jadranu", poručio je ministar Tolušić okupljenim ribarima.


Tagovi

Tomislav Tolušić Doručak s hrvatskih farmi Ribari


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.