Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fiskalizacija
  • 10.07.2013.

Riba neće u fiskalizaciju!

Još nije napismeno, ali Linić popustio...

  • 509
  • 23
  • 0

Žestoka inicijativa po svemu sudeći urodila je i jednako žestokim rezultatom - ministar Slavko Linić očito je popustio, prihvatio da je riba vlastiti proizvod ribara, te će biti izuzeta od fiskalizacije!

Informaciju je još na početku sjednice Strukovne grupe za morsko ribarstvo i preradu ribe objavio predsjednik Dinko Cvjetović, da bi istu dodatno pri kraju sjednice potvrdio i Antun Pavlović, predsjednik Ceha za ribarstvo i marikulturu. Dodao je, međutim, i da još uvijek nemaju ništa „napismeno“.

Fiskalizacija je, naime, bila prva od tri teme jutrošnje sjednice ribara, kojoj su među ostalima nazočili i direktor Sanitata Niko Kapetanić, Rikard Rosetti iz Grada Dubrovnika, te Maro Kristić u ime Dubrovačko-neretvanske županije. Da su još brojne „birokratske zavrzlame“ oko prijevoza ribe i školjkaša preko Neuma, također je naglašeno, posebno kad je riječ o školjkama koje idu za daljnji uzgoj (npr. u pravcu Istre). Za ovaj petak najavljen je i sastanak s dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem, pa se očekuje kako će biti riječi i o mogućem osnivanju poslovnih zona u Malostonskom zaljevu po uzoru na Francusku, a koje bi riješile trenutačni problem iskrcaja i „druge problematike“.

Direktor Sanitata Niko Kapetanić siguan je, pak, da ćemo na zelenu tržnicu i u novu ribarnicu u Gružu već krajem ovog, ili početkom idućeg mjeseca. Rok za ribarnicu je inače 20. kolovoza, rekao je. No, ni Lapad neće ostati bez tržnice, jer su je građani, kazao je Kapetanić, dobro prihvatili. Nova, pak, u Gružu, bit će po svim EU standardima. „Uvjeti osigurani kao u apoteci“, naglasio je Kapetanić. Hladnjača dvostruko većeg kapaciteta nego do sada, osiguran kontejner za otpatke, očišćena riba... - samo je dio novoga načina poslovanja koji će kupce dočekati na novoj ribarnici. Dio toga, najavio je Kapetanić, rješavat će se u hodu, a ono što je sigurno jest da će Sanitat osigurati fiskalne kase onima koji ih moraju imati, a i s konzervatorima su „u dogovoru“ oko svih daljnjih planiranih zahvata na lokaciji u Gružu.

Autor: KC

Foto:RGBStock


Izvori

Slobodna Dalmacija


Tagovi

Fiskalizacija Slavko Linić Ribari Zelena tržnica