Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fiskalne blagajne
  • 02.08.2013.

Revolt na dalmatinskim tržnicama i ribarnicama

Revolt na dalmatinskim tržnicama i ribarnicama radi fiskalizacije

  • 424
  • 38
  • 0

Dalmatinski težaci i ribari i pored obima problema i poslova u svojim poljima i na moru imaju problema i sa fiskalizacijom.

Na tržnicama. Kada je u pitanju fiskalizacija sva obiteljaska gospodarstva koja imaju vlastitu proizvodnju i prijavljen svoj obrt i nema većih problema. Problem je poseban prekupcima i švercerima koji nemaju vlastitu proizvodnju već prodajom na crno zarađuju više od proizvođača poljoprivrednih proizvoda i ribara. Mislim da je tu najviše zakazala inspekcijska služba.

Isti problem je i na ribarnici jer najveći problem imaju također prekupci i šverceri koji se i nebave ribarstvom. Kada bi tržna i sanitarna inspekcija pravodobno i redovito vršila kontrolu o kakvoj se robi radi, čije je porijeklo i tko prodaje, daleko manje bi bilo problema i na tržnici a i na ribarnici..

Ovo bi se odrazilo na kvalitetu i cijenu proizvoda i građani dalmacije i njihovi gosti bi konzumirali jeftiniju i kvalitetniju hranu. Samo za ilistraciju prije nekoliko dana prekupci na peškariji su dobili srdele po 10 kuna a prodavali za trostruku cijenu. Nadam se da će se gradske uprave potruditi i poboljšati kontrolu i kvalitetu robe kako na tržnici tako i na peškariji. Na koncu od toga će imati koristi i gradski proračun. Redovit i kvalitetan rad inspekcija bi državnom proračunu priskrbio daleko veća sredstva nego fiskalizacija. Tada bi bili svi zadovoljni, kako naši težaci, tako ribari a ništa manje i građani koji bi konačno znali što jedu i tko je proizveo. Evo konačno smo ušli u Europu i bilo bi dobro da se privikavamo i na život i rad kako to europa radi. Inspekcijske službe postoje u svim gradskim sredinama i potrebno je da se one maksimalno potrude obavljati svoj posao i svi zajedno će mo biti daleko sretniji i zadovoljniji.


Tagovi

Kontrola Inspekcijska služba Tržnicama Ribarnice Fiskalne blagajne Fiskalizacija


Autor

Tomislav Drezga

Više [+]

Dugogodišnji suradnik brojnih časopisa kao što su: Nova Zemlja, Zadrugar, glasilo Zadružnog Saveza Dalmacije, Glas slavonije - Agro Glas, Gospodarski list, Nova zadruga. Novinarstvom se bavi od 1989. godine.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?