Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 02.01.2020. 16:30

Raspodjela državne kvote za plavoperajnu tunu za 2020. godinu

Otvoreno je savjetovanje s javnošću za Prijedlog pravilnika o ribolovnim mogućnostima i raspodjeli državne kvote za plavoperajnu tunu za 2020. godinu

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
  • 1.230
  • 66
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje. 

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću za Prijedlog pravilnika o ribolovnim mogućnostima i raspodjeli državne kvote za plavoperajnu tunu za 2020. godinu

Kako navode, Prijedlogom Pravilnika o ribolovnim mogućnostima i raspodjeli državne kvote u 2020. godini za ribolov plavoperajne tune (Thunnus thynnus) koji se donosi temeljem 12. stavka 1. podstavaka 1., 7. i 9. te članka 40. stavka 9. Zakona o morskom ribarstvu („Narodne novine“ br. 62/17, 130/17 i 14/19) predviđeno je regulirati maksimalni ribolovni kapacitet u 2020. godini, maksimalni uzgojni kapacitet i ulaznu količinu divljih tuna na uzgajališta u Republici Hrvatskoj, vremenska ograničenja korištenja pojedinih alata, raspodjelu Državne kvote na gospodarski ribolov i negospodarski ribolov kao i na potkategorije gospodarskog i negospodarskog ribolova u 2020. godini te osnovna pravila vezana uz prilov.

Između ostalog, Pravilnik navodi: 

  • Maksimalna ulazna količina divljih tuna koja može biti stavljena u uzgojne kaveze u Republici Hrvatskoj iznosi 2947 tona.
  • Maksimalni uzgojni kapacitet Republike Hrvatske iznosi 7880 tona.
  • Maksimalna ulazna količina divljih tuna i maksimalni uzgojni kapacitet po pojedinom nositelju dozvole za akvakulturu prikazani su u tablici u Prilogu 2. ovoga Pravilnika.
  • Maksimalna ulazna količina divljih tuna iz ulova ostvarenog u okviru kvote dodijeljene Republici Hrvatskoj po pojedinom nositelju dozvole za akvakulturu u 2020. godini ne smije biti veća od 208,365 t.

Savjetovanje je otvoreno do: 8.1.2020.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Javno savjetovanje Pravilnik Državne kvote Plavoperajna tuna


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

SINJSKA ALKA: Zavirili smo u sobu u kojoj majka brižno oblači sina alkara u vitešku odoru.