• Javno savjetovanje
  • 24.04.2019. 16:30

Prijedlog pravilnika o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere I.9.

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje!

Foto: Pixabay/pasja1000
  • 1.148
  • 78
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje koje možete pronaći na poveznici.

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću za Prijedlog pravilnika o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere I.9. "Privremeni prestanak ribolovnih aktivnosti“ okružujućim mrežama plivaricama - srdelarama za svibanj 2019. godine

Kako objašnjavaju, Pravilnikom se definiraju uvjeti, kriteriji i način dodjele potpore u okviru provedbe mjere I.9. „Privremeni prestanak ribolovnih aktivnosti“ u okviru Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2014.-2020., koja podrazumijeva naknadu ovlaštenicima povlastica i članovima posade ribarskih plovila obuhvaćenih prostorno - vremenskim ograničenjem obavljanja gospodarskog ribolova na moru okružujućom mrežom plivaricom - srdelarom u razdoblju od 1. svibnja 2019. godine u 00:00 sati do 30. svibnja 2019. u 24:00 sati na području na području cijelog ribolovnog mora Republike Hrvatske, a sukladno Planu upravljanja ribolovom male plave ribe okružujućom mrežom plivaricom „srdelarom“ i Pravilniku o ribolovnim mogućnostima u gospodarskom ribolovu na moru okružujućom mrežom plivaricom – srdelarom („Narodne novine“, 18/19).

Uvjeti, kriteriji i način dodjele potpore se utvrđuju u skladu sa Uredbom (EU) br. 508/2014 Europskog parlamenta i Vijeća od 15. svibnja 2014. o Europskom fondu za pomorstvo i ribarstvo, Uredbom (EU) br. 1303/2013 Europskog parlamenta i Vijeća od 17. prosinca 2013. o utvrđivanju zajedničkih odredbi za europske strukturne i investicijske fondove (ESI fondove) te provedbenim i delegiranim aktima koji iz istih proizlaze.

Savjetovanje je otvoreno do: 28.4.2019.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja


Tagovi

Javno savjetovanje Pravilnik Gospodarski ribolov Srdelar


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi