Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Snježana Španjol
  • 17.03.2014. 10:00

Predstavljanje Operativnog programa za ribarstvo

U Zagrebu će danas biti predstavljen Operativni program za ribarstvo RH za programsko razdoblje 2007.-2013.

Foto: sxc.hu
  • 276
  • 23
  • 0

Zamjenica ministra Snježana Španjol, će danas 17. ožujka 2014. s početkom u 11 sati u hotelu International, na adresi Miramarska 24 u Zagrebu, svečano predstaviti otvaranje Operativnog programa za ribarstvo RH za programsko razdoblje 2007.-2013.

Republika Hrvatska je danom pristupanja u Europsku uniju dobila mogućnost korištenja sredstava u okviru Europskog fonda za ribarstvo (EFR) u iznosu od 8,7 mil. eura. Ukupna financijska alokacija za prvih šest mjeseci članstva iznosi 11,6 milijuna eura, od čega 8,7 milijuna eura iz Europskog fonda za ribarstvo i 2,9 milijuna eura nacionalnog proračuna s mogućnošću iskorištenja do 31. prosinca 2015. godine. Financijska alokacija Europske komisije u obliku predujma u iznosu od 25 posto (cca 2,1 mil. eura) uplaćena je Republici Hrvatskoj 23. prosinca 2013. godine.

Kako bi se ta sredstva mogla koristiti, morala su biti izrađena i prihvaćena dva strateško-programska dokumenta i to Nacionalni strateški plan (NSP) razvoja ribarstva RH i Operativni program za ribarstvo Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2007.-2013.

NSP je predmet dijaloga s Europskom komisijom kako bi se osigurala njegova usklađenost sa ciljevima Zajedničke ribarstvene politike, no kao takav ne podliježe obvezi odobrenja od strane Europske komisije već ga donosi Vlada Republike Hrvatske sukladno članku 5. stavku 5. podstavku 3. Zakona o morskom ribarstvu (NN 81/2013). Ovaj dokument je donesen Odlukom Vlade Republike Hrvatske od 26. rujna 2013. godine (NN 123/2013).

Operativni program, izrađen na temelju NSP-a, predstavlja dokument kojim država članica konkretno opisuje glavne mjere koje planira sufinancirati iz EFR-a, te za razliku od Nacionalnog strateškog plana, podliježe obvezi formalnog odobrenja od strane Europske komisije. Operativni program službeno je odobren Provedbenom odlukom Komisije оd 19. prosinca 2013. o odobrenju operativnog programa za pomoć Zajednice iz Europskog fonda za ribarstvo u Hrvatskoj za programsko razdoblje 2007.-2013.

Foto: sxc.hu


Tagovi

ZRP NPS Snježana Španjol Zagreb Ribarstvena politika Operativni program za ribarstvo EFR


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.