• Javno savjetovanje
  • 29.01.2019. 10:30

Pravilnik o gospodarskom ribolovu na moru srdelarom i koćom

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je nova savjetovanja!

Foto: Bigstockphoto/NikD51
  • 1.079
  • 56
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je nova savjetovanja na koja ste pozvani.

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću za Prijedlog pravilnika o dopunama Pravilnika o gospodarskom ribolovu na moru okružujućom mrežom plivaricom – srdelarom

Kako objašnjavaju, Pravilnikom o ribolovnim mogućnostima u gospodarskom ribolovu na moru okružujućom mrežom plivaricom – srdelarom („Narodne novine“, br. 105/17 i 37/18) propisani su uvjeti, namjena i način obavljanja gospodarskog ribolova na moru okružujućom mrežom plivaricom – srdelarom, konstrukcijsko – tehničke osobine ribolovnog alata i opreme za ribolov srdelarom, uvjeti i način izdavanja odobrenja za gospodarski ribolov na moru srdelarom i kriteriji za izdavanje Odobrenja, sadržaj obrasca Odobrenja, uvjeti pod kojima je moguće prenositi Odobrenje te sadržaj i način vođenja Registra Odobrenja. Prijedlog Pravilnika o dopunama Pravilnika o gospodarskom ribolovu na moru okružujućom mrežom plivaricom – srdelarom sadrži odredbe kojima bi se omogućilo objedinjavanje dva ili više Odobrenja na jedno plovilo po uzoru na princip kakav se primjenjuje i kod povlastica.

Otvoreno je i Savjetovanje s javnošću za Prijedlog pravilnika o dopunama Pravilnika o gospodarskom ribolovu na moru pridnenom povlačnom mrežom - koćom

Kako dodaju, Pravilnikom o ribolovnim mogućnostima u gospodarskom ribolovu na moru pridnenom povlačnom mrežom – koćom („Narodne novine“, br. 102/17 i 74/18) propisani su uvjeti, namjena i način obavljanja gospodarskog ribolova na moru pridnenom povlačnom mrežom – koćom, konstrukcijsko – tehničke osobine ribolovnog alata i opreme za ribolov koćom, uvjeti i način izdavanja odobrenja za gospodarski ribolov na moru koćom i kriteriji za izdavanje Odobrenja, sadržaj obrasca Odobrenja, uvjeti pod kojima je moguće prenositi Odobrenje te sadržaj i način vođenja Registra Odobrenja. Prijedlog Pravilnika o dopunama Pravilnika o gospodarskom ribolovu na moru pridnenom povlačnom mrežom – koćom sadrži odredbe kojima bi se omogućilo objedinjavanje dva ili više Odobrenja na jedno plovilo po uzoru na princip kakav se primjenjuje i kod povlastica.

Savjetovanja su otvorena do 6. veljače 2019


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja


Tagovi

Javno savjetovanje Gospodarski ribolov Pravilnik Srdelar Koća


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi