Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 13.02.2019. 09:00

Pravilnik o dodjeli državne potpore i kompenzaciji za štete od sisavaca

Otvorena su savjetovanja o izmjenama Pravilnika o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele državne potpore u okviru programa potpore "Zaštita i obnova morske bioraznolikosti i morskih ekosustava i režimi naknade u okviru održivih ribolovnih aktivnosti" te državne potpore male vrijednosti.

Foto: Depostiphoto/EurekA_89
  • 1.442
  • 69
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je dva novo savjetovanja. 

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću za Prijedlog pravilnika o izmjenama Pravilnika o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele državne potpore u okviru programa potpore "Zaštita i obnova morske bioraznolikosti i morskih ekosustava i režimi naknade u okviru održivih ribolovnih aktivnosti" – kompenzacija za štete na ulovima koju uzrokuju sisavci

Kako objašnjavaju, Pravilnikom se mijenja Pravilnik o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele državne potpore u okviru programa potpore "Zaštita i obnova morske bioraznolikosti i morskih ekosustava i režimi naknade u okviru održivih ribolovnih aktivnosti“ – kompenzacija za štete na ulovima koju uzrokuju sisavci u članku 4. stavku 1. kojim su propisani uvjeti za ostvarivanje potpore. Izmjenom Pravilnika usklađuju se uvjeti vezani za ribarsko plovilo, tj. isključuje se odredba kojom je kao uvjet definirano da ribarsko plovilo mora biti upisano u Registar ribarske flote Republike Hrvatske najmanje dvije godine koje prethode podnošenju Zahtjeva za dodjelu državne potpore male vrijednosti.

Naime, u skladu sa partnerskim konzultacijama sa relevantnim dionicima iz sektora gospodarskog ribolova, utvrđeno je kako predmetni uvjet nije relevantan za dodjelu potpore na temelju ovoga Pravilnika, a s obzirom da se potpora ne dodjeljuje za ulaganja u plovilo već podrazumijeva kompenzaciju koja se dodjeljuje za prethodnu kalendarsku godinu i to za štete na ulovima koje su uzrokovali dupini, a na temelju uzimajući ulova, tj. količine i prosječne cijene ulovljene ribe u prethodnoj godini. Također, propisani su odgovarajući uvjeti za dodjelu potpore u odnosu na minimalni broj ribolovnih dana ostvarenih u prethodnoj kalendarskoj godini te postojanje važeće povlastice za gospodarski ribolov na moru i autorizacije za plovilo koje je predmet potpore, a koji su relevantni za utvrđivanje prava na potporu.

Nadalje, izmjenom Pravilnika se mijenja i adresa Ministarstva poljoprivrede, Uprave ribarstva na koju se podnose zahtjevi i ostala dokumentacija na temelju ovoga Pravilnika.

Otvoreno je i Savjetovanje s javnošću za Prijedlog pravilnika o izmjenama pravilnika o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele državne potpore male vrijednosti u ribarstvu

Pravilnikom se, objašnjavaju, mijenja Pravilnik o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele državne potpore male vrijednosti u ribarstvu u članku 4. stavku 3. kojim su propisani uvjeti za ostvarivanje potpore za sektor gospodarskog ribolova na moru. Izmjenom Pravilnika usklađuju se uvjeti vezani za ribarsko plovilo, tj. isključuje se odredba kojom je kao uvjet definirano da ribarsko plovilo mora biti upisano u Registar ribarske flote Republike Hrvatske najmanje dvije godine koje prethode podnošenju Zahtjeva za dodjelu državne potpore male vrijednosti. Naime, u skladu sa partnerskim konzultacijama sa relevantnim dionicima iz sektora gospodarskog ribolova, utvrđeno je kako predmetni uvjet nije relevantan za dodjelu potpore na temelju ovoga Pravilnika, a s obzirom da se potpora ne dodjeljuje za ulaganja u plovilo već podrazumijeva naknadu koja se dodjeljuje za prethodnu kalendarsku godinu i to uzimajući u obzir bruto tonažu plovila te ostvarene ribolovne dane u toj godini.

Također, propisani su odgovarajući uvjeti za dodjelu potpore u odnosu na minimalni broj ribolovnih dana i iskrcaj ostvaren u prethodnoj kalendarskoj godini te postojanje važeće povlastice za gospodarski ribolov na moru za plovilo koje je predmet potpore, a koji su relevantni za utvrđivanje prava na potporu. Nadalje, izmjenom Pravilnika se mijenja i adresa Ministarstva poljoprivrede, Uprave ribarstva na koju se podnose zahtjevi i ostala dokumentacija na temelju ovoga Pravilnika.

Savjetovanja su otvoreno do: 16.2.2019.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Pravilnik Državna potpora Štete Sisavci Dupini Održiv ribolov


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska ide naprijed, pred nama su naše najbolje godine, kao nacija i u zajednici EU. 💪 Za manje od tri mjeseca 20 milijuna tona žitarica morat će napustiti Ukrajinu koristeći infrastrukturu EU-a. To je gigantski izazov i nužno je koordini... Više [+]