Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 11.08.2021. 10:30

Povećanje potencijala akvakulturnih lokaliteta: Izmjene Pravilnika o načinu dodjele potpore 

Riječ je o potporama u sklopu mjere II.7.

Foto: Depositphotos/wabeno
  • 123
  • 107
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je savjetovanje s javnošću za Prijedlog pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere II.7. "Povećanje potencijala akvakulturnih lokaliteta". 

Pravilnik se, pojašnjavaju, donosi u svrhu usklađivanja trenutno važećeg s pravnom osnovom odnosno podrazumijeva izmjene i dopune relevantnih odredbi u svrhu usklađivanja sa izmjenama i dopunama Zakona o akvakulturi, a vezano za akte koji se donose na temelju Pravilnika.

Tako u skladu s izmjenama i dopunama Zakona o akvakulturi, akti koji proizlaze iz Pravilnika više se ne smatraju neupravnim aktima (ne donose se odluke) već se propisuje da se o dodjeli potpora odlučuje rješenjem, protiv kojega nije dopuštena žalba, ali se može pokrenuti upravni spor. Postupci započeti po odredbama aktualnog Pravilnika dovršit će se po odredbama izmijenjenog.

Nadalje, izmjenama i dopunama su obuhvaćena i dodatna pojašnjenja pojedinih odredbi radi smanjenja administrativnog opterećenja korisnika.

Savjetovanje možete pronaći ovdje

Između ostalog, navodi se i da o dodjeli potpore za isplatu na temelju ovoga Pravilnika i Natječaja odlučuje se rješenjem kojega donosi Upravljačko tijelo koje nakon provedene administrativne kontrole Zahtjeva za isplatu i kontrole na terenu, donosi rješenje o isplati potpore ili rješenje o odbijanju.

Savjetovanje je otvoreno do: 8. rujna 2021.


Tagovi

Javno savjetovanje Mjera II.7 Akvakultura


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).