• Javno savjetovanje
  • 18.11.2019. 18:00

Povećanje ograničenja ulova po srdelaru tijekom studenog i prosinca?

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje.

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
  • 1.202
  • 60
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje.

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću za Prijedlog pravilnika o izmjenama pravilnika o ribolovnim mogućnostima u gospodarskom ribolovu na moru okružujućom mrežom plivaricom - srdelarom

Kako objašnjavaju, dodatnom analizom podataka o ulovu zapaženo je da je trenutni ukupni ulov manji u usporedbi s ulovom u jednakom razdoblju prošle godine te je prepoznat prostor za povećanje mjesečnog ograničenja ulova po plovilu tijekom studenog i prosinca za dodatnih 10 tona.

Osim navedenog, Prijedlog pravilnika sadrži razdoblje redovite i privremene obustave ribolova u narednom razdoblju. Predlaže se da redovita obustava započne 24. prosinca i traje do 31. siječnja. Privremena obustava u trajanju od 15 dana provela bi se od 1. do 15. veljače.

Savjetovanje je otvoreno do: 20.11.2019.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja


Tagovi

Javno savjetovanje Ribolov na moru Srdelar


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).