Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pomor ribe
  • 27.06.2016. 19:30

Potrovano 150 kilograma ribe

Prizor pomora oko 150 kilograma ribe dočekao je vodopravnog inspektora i inspektoricu Hrvatskih voda u kanalu kod crpne stanice Paulin Dvor, nedaleko Osijeka.

Foto: G B Images/Bigstockphoto
  • 1.810
  • 90
  • 0

Prizor pomora oko 150 kilograma ribe dočekao je dežurnog vodopravnog inspektora i inspektoricu Hrvatskih voda u kanalu kod crpne stanice Paulin Dvor, nedaleko Osijeka. Kako piše Glas Slavonije, uzeli su dva uzorka vode iz kanala kako bi se utvrdilo zbog čega je došlo do pomora ribe.

Inače, djelatnici Centra 112 Osijek preko Ministarstva poljoprivrede - inspekcijske službe angažirali su izlazak ribočuvara Zajednice športskih ribolovnih udruga Osijeka, koji je obišao teren. Ribočuvar je u suradnji s djelatnicima Općine Ernestinovo i s njihovim odobrenjem na zakonom prihvatljiv način zbrinuo uginulu ribu.

Kako im je rekao načelnik Općine Ernestinovo Matija Greif, dvije stvari mogu biti uzrok onečišćenja. Jedna je da poljoprivrednici peru strojeve za prskanje gdje ne bi trebali, a druga da netko ispusti fekalije u nekom kanalu naivno misleći da to neće imati nikakve posljedice za rijeke kamo kanal vodi.

Foto: G B Images/Bigstockphoto


Tagovi

Pomor riba Osijek Vuka Zagađenje


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.