AgroKlub.com

\

Ribarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Ribarstvo » Potpore za udružene ribare!

Potpore za udružene ribare!

Potpore za ribare

Potpore za udružene ribare!

Datum: 20.09.2016. 10:30

Kategorija:

Ribarstvo, Financiranje

Ove godine zaprimljeno je 19 prijava koje su sve odobrene te je ministar poljoprivrede Davor Romić potpisao Odluke i Ugovore o dodjeli potpore u ukupnom iznosu od 4.164.408,67 kuna.

Ministarstvo poljoprivrede, Uprava ribarstva i u 2016. godini provodi model postojećih potpora kroz dodjelu potpore udruženjima u ribarstvu kroz provedbu Pravilnika o dodjeli potpore udruženjima u ribarstvu ("Narodne novine", broj 52/2016).

Korisnici u ovoj mjeri su ribarske zadruge, ali i druga komorska udruženja, udruge i klasteri u ribarstvu. Cilj ove mjere je kroz sufinanciranje pomoći radu i razvoju udruženja u ribarstvu. Udruživanje ribara u organizirane oblike jedini je način da se ribarima olakša njihov rad bilo kroz pronalaženje tržišta i postizanje najboljih cijena za ulovljenu ribu bilo kroz nabavu repromaterijala po povoljnijim cijenama, ali i artikuliranje svojih objedinjenih zahtjeva i potreba prema nadležnim institucijama.

Ove godine zaprimljeno je 19 prijava koje su sve odobrene te je ministar poljoprivrede Davor Romić potpisao Odluke i Ugovore o dodjeli potpore u ukupnom iznosu od 4.164.408,67 kuna.

Spomenuti Pravilnik definirao je dodjelu potpore za sufinanciranje kupnje opreme, raznih aktivnosti edukacije/promidžbe i sudjelovanja na sastancima, organizaciju i sudjelovanje na sajmovima te sufinanciranje plaće upravitelja i plaće djelatnika zaposlenih u ribarskim zadrugama ili djelatnika u udruženju u ribarstvu.

Bitno je napomenuti da se ovom potporom financijski pomoglo udruženjima da preko svojih predstavnika sudjeluju i na sastancima odbora ustanovljenih od strane EK na kojima se raspravlja o problematici ribarstva u Mediteranu, ali i donose razne mjere upravljanja pri čemu je vrlo bitno i sudjelovanje hrvatskih ribara.

Foto: pcdazero/pixabay.com

Broj pregleda članka: 1422; Uspješnost članka: 74.1

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja

Tagovi: Ministarstvo poljoprivrede, Potpora, Udruživanje ribara

Ključne riječi članka: potpore, za, udruzene, ribare, ribarstvu, potpore, sufinanciranje, udruženjima


Karolina Tušek

Svi tekstovi autora

Autorica Karolina Tušek

Karolina je magistrica agroekonomike sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savjete dijeli i sa čitateljima Agrokluba!


Anketa

Koji biste pick up izabrali za svoje gospodarstvo?

Ford Ranger (32%)

Isuzu D-Max (12%)

Mitsubishi L200 (8%)

Nissan Navara (8%)

Toyota Hilux (20%)

VW Amarok (19%)

Broj glasova: 229

Pregled svih anketa »

Komentiraj anketu »