Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zahtjev za potporu
  • 18.02.2015. 10:45

Podnošenje zahtjeva za potporu za Mjeru 1.2.

Od danas, 18. veljače 2015. u AGRONET-u je moguće popuniti i podnijeti zahtjev za potporu za Mjeru 1.2. "Privremena obustava ribolovne aktivnosti". Rok za podnošenje zahtjeva za potporu za ovu mjeru je 18. ožujka 2015.

Foto: depositphotos.com,
  • 482
  • 55
  • 0

Od danas, 18. veljače 2015. u AGRONET-u je moguće popuniti i podnijeti zahtjev za potporu za Mjeru 1.2. "Privremena obustava ribolovne aktivnosti". Rok za podnošenje zahtjeva za potporu za ovu mjeru je 18. ožujka 2015.

Podsjetimo, u Narodnim novinama broj 10/15 od dana 28. siječnja 2015. raspisan je natječaj za Mjeru 1.2. "Privremena obustava ribolovne aktivnosti". Cilj mjere je privremeno obustaviti ribolovnu aktivnost za stokove/područja u specifičnim okolnostima koje iziskuju provedbu ovakve mjere (u svrhu očuvanja resursa ili uslijed nepredviđenih okolnosti) te osigurati financijsku kompenzaciju ribarima i ovlaštenicima povlastice za gospodarski ribolov na moru.

Naknada ovlaštenicima povlastice

Predmet potpore je naknada ovlaštenicima povlastice i članovima posade ribarskog plovila za kojeg je ta povlastica izdana, a obuhvaća jednokratna namjenska bespovratna novčana sredstava za privremenu obustavu ribolovne aktivnosti sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske o donošenju Plana upravljanja okružujućim mrežama plivaricama - srdelarama i Pravilniku o prostornom i vremenskom ograničenju obavljanja gospodarskog ribolova na moru okružujućom mrežom plivaricom - srdelarom u 2015. godini.

Prilikom upisa u Evidenciju korisnika potpora u ruralnom razvoju i ribarstvu, a vezano uz prijavu na Mjeru 1.2. Privremena obustava ribolovne aktivnosti, kao korisnik se treba registrirati ovlaštenik povlastice izdane za ribarsko plovilo koje je predmet privremene obustave ribolova.

Kod navođenja podataka prilikom upisa posebnu pozornost potrebno je obratiti na organizacijski oblik ovlaštenika povlastice, odnosno je li ovlaštenik:

  1. fizička osoba,
  2. obrt,
  3. pravna osoba.

Sukladno stvarnom organizacijskom obliku, potrebno je priložiti odgovarajuće popratne dokumente ovisno o vrsti pravnog oblika ovlaštenika povlastice.

Temelj za provedbu ove mjere čini plan prilagodbe ribolovnog napora u kontekstu upravljanja ili interventnih mjera na nacionalnoj razini ili od strane EU. Prirodne nepogode, nacionalna odluka o obustavi ribolova zbog zaštite javnog zdravlja ili neke druge izvanredne okolnosti koja nije rezultat eksploatacije resursa, mogu biti razlog za aktivaciju ove mjere.

Foto: depositphotos.com, @sbotas


Tagovi

Obustava ribolova Zahtjev za potporu Povlastice Kompenzacija ribarima Mjera 1.2. Bespovratna sredstva Mreže plivarice Ovlaštenik povlastice Financijska isplativost


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo