Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dan malostonske kamenice
  • 17.03.2018. 20:00

Plenković u Stonu: Pripremamo zakonski okvir i potpore za još uspješnije djelovanje naših ribara i školjkara

Mali Ston i zanimljivu manifestaciju posjetio je danas i premijer.

Foto: Flickr/Vlada RH
  • 263
  • 17
  • 0

Općinu Ston i manifestaciju "Dan malostonske kamenice" obišao je danas predsjednik Vlade Andrej Plenković.  Dan malostonske kamenice, koji se obilježava na blagdan sv. Josipa, je tradicionalna manifestacija na kojoj se predstavljaju školjkari, vinari i tradicionalni hrvatski otočni proizvodi vrhunske kvalitete. 

Plenković se, stoji u priopćenju Vlade, sastao s predstavnicima Dubrovačko-neretvanske županije, Ministarstva poljoprivrede, četiriju općina iz Malostonskog zaljeva, Sveučilišta u Dubrovniku, udruge FLAG Južni Jadran i školjkara. Teme razgovora bila su pitanja iz područja uzgoja školjaka, ribarstva i marikulture. Naglasio je da je njihov ukupan doprinos ugostiteljstvu i potrošnji ovoga kvalitetnoga proizvoda jako dobar. 

''Preko 60 posto hrvatske proizvodnje je upravo ovdje u Stonu i hrvatska Vlada i Ministarstvo stvaraju odgovarajući okvir, i zakonski i konkretnim potporama, da bi njihove aktivnosti bile što uspješnije i što korisnije, osobito u vrijeme turističke sezone'', rekao je Plenković dodavši kako mu je drago da ovaj događaj privlači toliki broj ljudi u Mali Ston.

 


Tagovi

Ston Dan malostonske kamenice Andrej Plenković


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]