Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ribarnica
  • 30.07.2021. 14:40
  • Zadarska, Biograd na moru

Pet milijuna kuna za projekt "Rekonstrukcija ribarnice Biograd na Moru"

Rekonstrukcija ribarnice znatno će poboljšati potrebe lokalnog stanovništva i turističkog sektora, ali i olakšati plasman proizvoda, istaknuo je državni tajnik Šime Mršić.

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
  • 1.552
  • 193
  • 0

Odluku o dodjeli sredstava u vrijednosti odobrene potpore većoj od pet milijuna kuna za projekt "Rekonstrukcija ribarnice Biograd na Moru“, a čija je realizacija planirana već sljedeće sezone uručio je državni tajnik pri Ministarstvu poljoprivrede Šime Mršić, gradonačelniku Ivanu Knezu.

Kako navodi u priopćenju resorno ministarstvo, projekt "Rekonstrukcija ribarnice Biograd na Moru“ je prijavljen i odobren na natječaju FLAG-a Lostura unutar mjere M.1.1. Skraćivanje lanaca opskrbe, Lokalne razvojne strategije FLAG-a Lostura, a koja se u vrijednosti odobrene potpore od 5 milijuna kuna financira iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo 2014.-2020.

"Rekonstrukcija ribarnice u Biogradu na Moru će znatno poboljšati potrebe lokalnog stanovništva i turističkog sektora, ali i olakšati plasman proizvoda“, istaknuo je Mršić.

U Zadarskoj županiji, podsjetio je, u okviru Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo 2014.-2020. ugovoreno je ukupno 1.166 projekata te dodijeljena potpora u iznosu od 621,27 milijuna kuna, od čega je do sada isplaćeno više od 400 milijuna kuna. Od toga je ugovoren 241 milijun kuna za razvoj gospodarskog ribolova moru te 176,2 milijuna kuna za sektor akvakulture.

Također, za poboljšanje stavljanja na tržište, organizacije proizvođača te sektor prerade proizvoda ribarstva i akvakulture ugovoreno je 142,45 milijuna kuna milijuna kuna.

Inače, ribarnica se nalazi u samom centru Biograda na Moru na lokaciji opremljenoj komunalnom infrastrukturom te uključuje i gradsku tržnicu. Projektni prijedlog sastoji se od izvođenja zgrade, rekonstrukcije dijela postojećeg zatvorenog prostora tržnice za prateće prostore ribarnice – garderobe sa sanitarijama i spremište, natkrivanje prostora tržnice oko i uređenje obloge poda prostora te opremanje objekta.

Spomenute aktivnosti vezane uz ribarnicu u Biogradu na Moru se odnose na prvu fazu radova iz glavnog projekta, koji u drugoj fazi obuhvaća i rekonstrukciju te opremanje gradske tržnice.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Projekt Ribarnica Rekonstrukcija Šime Mršić Operativni program za pomorstvo i ribarstvo


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.