Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera I.9.
  • 08.05.2020. 13:30

Otvoreno je savjetovanje za mjeru I.9. Privremeni prestanak ribolova koćama

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje na temu Pravilnik o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere I.9. Privremeni prestanak ribolovnih aktivnosti – Covid 19 pridnenim povlačnim mrežama – koćama za svibanj/lipanj 2020. godine.

Foto: JumpStory
  • 197
  • 16
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje na temu Pravilnik o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere I.9. Privremeni prestanak ribolovnih aktivnosti - Covid 19 pridnenim povlačnim mrežama - koćama za svibanj/lipanj 2020. godine.

Ovim Pravilnikom se utvrđuju uvjeti, kriteriji i način dodjele potpore za privremeni prestanak ribolovnih aktivnosti pridnenim povlačnim mrežama – koćama. Potpora na temelju Pravilnika podrazumijeva naknadu ovlaštenicima povlastica i članovima posade ribarskog plovila za kojeg je ta povlastica izdana za privremeni prestanak ribolovnih aktivnosti u segmentu ribolova pridnenim povlačnim mrežama - koćama radi pandemije virusa COVID-19 , a u skladu s Paketom mjera pomoći gospodarstvu Vlade RH uslijed epidemije koronavirusa.

Savjetovanje i sve infomacije o njemu možete pronaći ovdje

Kako pojašnjavaju, korisnik ne smije obavljati nikakvu ribolovnu aktivnost tijekom perioda privremene obustave, te ribarsko plovilo mora biti vezano u luci.

Sredstva javne potpore iz stavka 2. ovoga članka iznose ukupno 2.000.000,00 eura u protuvrijednosti u kunama, od čega:

  • 1.500.000,00 eura, u protuvrijednosti u kunama – proračun Europske unije i
  • 500.000,00 eura, u protuvrijednosti u kunama – državni proračun Republike Hrvatske.

Potpora se dodjeljuje po ribarskom plovilu odnosno po članu posade, a iznos potpore obračunava se sukladno izračunu i uputama iz Priloga II. Pravilnika.

Potpora se dodjeljuje za razdoblje od 31 dan, odnosno za privremenu obustavu od 16. svibnja 2020. godine u 00:00 sati do 15. lipnja 2020. godine u 24:00 sati.

Savjetovanje je otvoreno do: 10.5.2020.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Savjetovanje Mjera I.9. Covid19 Mreža Koća


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]