• Javno savjetovanje
  • 28.01.2020. 09:00

Ograničenje ukupnog ulova male plave ribe s prilovom po plovilu

Otvoreno je savjetovanje s javnošću za prijedlog pravilnika o izmjenama pravilnika o ribolovnim mogućnostima u gospodarskom ribolovu na moru okružujućom mrežom plivaricom srdelarom.

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
  • 706
  • 43
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje.

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću za prijedlog pravilnika o izmjenama pravilnika o ribolovnim mogućnostima u gospodarskom ribolovu na moru okružujućom mrežom plivaricom srdelarom

Kako pojašnjavaju, izmjenom Pravilnika donose se mjere regulacije ribolova za razdoblje nakon privremene obustave koja započinje 1. veljače 2020. godine u 00:00 i završava 15. veljače 2020. u 24:00. Mjere koje se donose izmjenom propisa obuhvaćaju ograničenje ukupnog ulova male plave ribe s prilovom po plovilu tijekom ostatka veljače te u ožujku i travnju.

Naime, u Pravilniku o ribolovnim mogućnostima u gospodarskom ribolovu na moru okružujućom mrežom plivaricom – srdelarom u članku 4. stavci 2. i 3. mijenjaju se i glase:

Ukupni ulov male plave ribe s prilovom ograničava se na 40 t svih vrsta po plovilu koje obavlja ribolov okružujućom mrežom plivaricom - srdelarom, tijekom razdoblja od 16. veljače u 12:00 sati do 29. veljače u 12:00 sati.

Ukupni ulov male plave ribe s prilovom ograničava se na 100 t svih vrsta po plovilu koje obavlja ribolov okružujućom mrežom plivaricom - srdelarom, tijekom svakog od razdoblja, kako slijedi:

  • od 29. veljače u 12:00 sati do 31. ožujka u 12:00 sati
  • od 31. ožujka u 12:00 sati do 30. travnja u 12:00 sati..

Savjetovanje je otvoreno do: 5.2.2020.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja


Tagovi

Javno savjetovanje Ribolov Ulov Ograničenje Mala plava riba


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).