Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obustava
  • 15.01.2022. 16:30

Od ponedjeljka privremena obustava lova na srdele

Za navedeno razdoblje postoji mogućnost financiranja u okviru novoga Programa za ribarstvo i akvakulturu Republike Hrvatske, navodi Ministarstvo poljoprivrede.

Foto: Depositphotos/ermess
  • 1.553
  • 46
  • 0

U ponoć 17. siječnja 2022. godine na području cijelog ribolovnog mora Republike Hrvatske kreće privremena obustava ribolova okružujućim mrežama plivaricama – srdelarama, a trajat će sve do 15. veljače 2022. godine u 24:00 sata, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Kako ističu, za navedeno razdoblje postoji mogućnost financiranja u okviru novoga Programa za ribarstvo i akvakulturu Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2021. - 2027. godine.

U sklopu dosadašnjeg Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo za obustavu ribolova plivaricama je, kažu iz Ministarstva, isplaćeno više od 252 milijuna kuna, odnosno 100 posto raspoloživih sredstava.

Kako do potpore?

Neki od osnovnih uvjeta su da ribarsko plovilo ne smije obavljati nikakvu ribolovnu aktivnost tijekom trajanja privremene obustave te mora biti vezano u luci. Članovi posade ne smiju obavljati bilo koju vrstu ribolova ili drugu djelatnost, a plovilo mora biti autorizirano za plivaričarski ribolov i imati dostatnu minimalnu ribolovnu aktivnost od ukupno 120 ribolovnih dana ostvarenih tijekom 2020. i 2021. godine, od čega najmanje 51 posto ribolovne aktivnosti ostvarene u dijelu plivaričarskog ribolova.

"Konačni uvjeti, kriteriji, način dodjele i izračun potpore će se utvrditi odgovarajućim propisom nakon odobrenja novoga Programa za ribarstvo i akvakulturu Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2021. - 2027. godine", navode iz Ministarstva.

Više informacija o uvjetima i obvezama može se pronaći ovdje.

Podsjećaju da su svi zainteresirani dužni dostaviti obavijest o interesu za sudjelovanje na e-mail adresu eufondovi.ribarstvo@mps.hr do 17. siječnja 2022. godine, a rok za podnošenje Zahtjeva za potporu traje od 17. siječnja do 15. veljače 2022. godine, odnosno tijekom cijele privremene obustave.

Detalji o privremenoj obustavi te pojašnjenjima kako podnijeti Zahtjev za potporu – plivaričarski ribolov siječanj/veljača 2022 nalaze se na ovoj poveznici.


Tagovi

Srdele Obustava lova Ribolov Ribe Mreže plivarice


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]