Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obustava ribolova
  • 29.04.2022. 09:00

Od 1. svibnja privremena obustava ribolova srdelarama

Za navedeno razdoblje postoji mogućnost financiranja obustave u okviru novoga Programa za ribarstvo i akvakulturu RH, navode iz Ministarstva poljoprivrede.

Foto: Depositphotos/mrak.hr
  • 132
  • 42
  • 0

U razdoblju od 1. do 30. svibnja 2022. godine na snazi će biti privremena obustava okružujućim mrežama plivaricama – srdelarama, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede.

"Za navedeno razdoblje postoji mogućnost financiranja obustave u okviru novoga Programa za ribarstvo i akvakulturu Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2021. - 2027. godine", navode.  

Naime, u sklopu dosadašnjeg Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo za privremenu obustavu ribolova isplaćeno je više od 252 milijuna kuna, odnosno 100 posto raspoloživih sredstava.

Neki od osnovnih uvjeta su da ribarsko plovilo ne smije obavljati nikakvu ribolovnu aktivnost tijekom trajanja privremene obustave te mora biti vezano u luci. Članovi posade ne smiju obavljati bilo koju vrstu ribolova ili drugu djelatnost, plovilo mora biti autorizirano za plivaričarski ribolov i imati dostatnu minimalnu ribolovnu aktivnost od ukupno 120 ribolovnih dana ostvarenih tijekom 2020. i 2021. godine, od čega najmanje 51 posto ribolovne aktivnosti ostvarene u dijelu plivaričarskog ribolova.

Svi zainteresirani dužni su dostaviti obavijest o interesu za sudjelovanje na e-mail adresu [email protected] do 1. svibnja 2022. godine, a rok za podnošenje Zahtjeva za potporu traje tijekom cijele privremene obustave, navode iz Ministarstva.

Više informacija o privremenoj obustavi nalaze se ovdje.  


Tagovi

Obustava ribolova Ministarstvo poljoprivrede Srdelare Financiranje obustave


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jaja su među prehrambenim namirnicama koje su najviše poskupjele.