Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uprava ribarstva
  • 23.06.2018. 07:30

Objavljena izmjena Pravilnika o športskom i rekreacijskom ribolovu na moru

Pravilnik je stupio na snagu 21. lipnja!

Foto: Pixabay/paulbr75
  • 458
  • 30
  • 0

Uprava ribarstva obavještava sve zainteresirane da je u Narodnim novinama broj 54/18 od 13. lipnja 2018. godine objavljen Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o športskom i rekreacijskom ribolovu na moru.

"Među najvažnijim izmjenama, predmetni propis uvodi, privremeno za 2018. godinu, novu kategoriju višednevnih dozvola – dozvolu za 180 dana, koja će vrijediti 180 dana od dana kupnje, a najduže do 31. prosinca 2018. godine. Naknada za ovu vrstu dozvole jednaka je kao i naknada za godišnju športsku i rekreacijsku (350 kn za športsku i 500 kn za rekreacijsku), ali su predviđene i potkategorije ove dozvole, po istom principu kao i za godišnje (za umirovljenike, za otočane i sl.) po povoljnijoj cijeni.

Osim toga, skrećemo pažnju i na izmjenu odredbe koja se odnosi na snagu rasvjetnog tijela (jakost svjetlosti) kod ribolova ostima ili povrazima s kukom pri čemu je snaga električne žarulje povećana na 100W (sa dosadašnjih 40W), te je uvrštena mogućnost korištenja plinskog ferala jakosti svjetlosti do 400cd, dok je snaga LED i halogenog rasvjetnog tijela ostala nepromijenjena", objašnjavaju. 

Pravilnik je stupio na snagu osmog dana od dana objave u Narodnim novinama, odnosno 21. lipnja 2018. godine.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Uprava ribarstva Pravilnik Športski ribolov Rekreacijski ribolov. More


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).