Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uprava ribarstva
  • 03.05.2018. 18:00

Objavljen Pravilnik o ribolovnim mogućnostima i ribolovu igluna

Do ponedjeljka dostavite izjave o prihvaćanju kvote!

Foto: Bigstockphoto/Heatray
  • 188
  • 12
  • 0

Uprava ribarstva Ministarstva poljoprivrede obavijestila je da je u Narodnim novinama br. 39/18. od 27. travnja 2018. godine objavljen Pravilnik o ribolovnim mogućnostima i ribolovu igluna (Xiphias gladius). Predmetni Pravilnik, navode, sadrži raspodjelu kvote te postupak prihvaćanja i ustupanja dodijeljene kvote za plutajući parangal, odnosno kod ribolova odmetom/panulom propisuje se postupak davanja Iskaza interesa za korištenje kvote koja se iskorištava po olimpijskom principu.

Sukladno Pravilniku, Izjavu o prihvaćanju kvote, Izjavu o ustupanju kvote za ribolov plutajućim parangalom, kao i Iskaz interesa za sudjelovanje u korištenju dijela državne kvote raspoređene za ribolov panulom ili odmetom vlasnici plovila dužni su dostaviti u roku 7 dana od dana objave Pravilnike, odnosno do ponedjeljka 7. svibnja 2018. godine. Nakon završetka procedure prihvaćanja/ustupanja kvote ministar Odlukom donosi popis plovila koja smiju sudjelovati u ribolovu u 2018. godini.

"Napominjemo da se, iznimno, za 2018. godinu naknada od 1 EUR/kg za dodijeljenu kvotu za ribolov ne plaća. Pravilnik je stupio na snagu dan nakon dana objave u Narodnim novinama, odnosno 28. travnja 2018. godine", naglašavaju iz Uprave ribarstva


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Uprava ribarstva Iglun Pravilnik


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ekipa, siguran sam da među vama ima netko da mi pomogne reći koje su ovo sorte šljive... Nisam neki poznavatelj, gledam sortne liste, meni to sve slično.. pa me zanima drugo mišljenje. ;)
Unaprijed hvala :)