Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 10.08.2021. 13:30

Morski ribolov: Kompenzacija za štete na ulovima koju uzrokuju sisavci i kako do nje

U javnom savjetovanju su izmjene i dopune pravilnika o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele državne potpore u okviru programa "Zaštita i obnova morske bioraznolikosti i morskih ekosustava i režimi naknade u okviru održivih ribolovnih aktivnosti.

Foto: Depositphotos/fotovincek
  • 1.453
  • 72
  • 0

Otvoreno je javno savjetovanje za Prijedlog pravilnika o izmjenama i dopunama pravilnika o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele državne potpore u okviru programa potpore "Zaštita i obnova morske bioraznolikosti i morskih ekosustava i režimi naknade u okviru održivih ribolovnih aktivnosti“ – kompenzacija za štete na ulovima koju uzrokuju sisavci. 

Kako pojašnjavaju iz Ministarstva poljoprivrede, ovaj program državne potpore provodi se na temelju Uredbe (EU) br. 1388/2014 (skupno izuzeće) i ne podliježe notifikaciji (ocjenjivanju i odobrenju od strane Europske komisije), ali se o provedbi istoga obavještava EK. S obzirom da je trajanje ovoga programa do 25. kolovoza 2021. godine te da je izmjenom Uredbe (EU) br. 1388/2014 produljeno njeno važenje do kraja 2022. godine, izmjene i dopune Pravilnika podrazumijevaju produljenje trajanja ovoga programa državne potpore do kraja 2022. godine.

Također, izmjenama i dopunama su obuhvaćena i dodatna pojašnjenja pojedinih odredbi radi smanjenja administrativnog opterećenja korisnika te su usklađene odredbe vezane za podnošenje prigovora radi promjena organizacijske nadležnosti u odnosu na rješavanje po prigovorima.

Između ostalog, navodi se da rok za podnošenje Zahtjeva za potporu traje od 1. siječnja do 1. travnja 2022. godine. 

Mali priobalni ribolov je onaj kojeg obavljaju ribarska plovila čija ukupna duljina ne prelazi 12 metara i koja u povlastici izdanoj za ta plovila nemaju upisane povlačne ribolovne alate. 

Savjetovanje možete pronaći ovdje

Otvoreno je do 8. rujna 2021.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Javno savjetovanje Morska bioraznolikost Program potpore


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije