Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Savjetovanje
  • 10.09.2020. 13:30

Mjere IV.4. i II.11. - ublažavanje učinaka bolesti COVID-19 u sektoru ribarstva i akvakulture

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je dva nova savjetovanja oko dodjele potpora u sklopu Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo.

Foto: Jumpstory
  • 587
  • 7
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je dva nova savjetovanja oko dodjele potpora u sklopu Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo.

Tema prvog savjetovanje je Pravilnik o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere IV.4. Prerada proizvoda ribarstva i akvakulture – Covid 19.

Kako pojašnjavaju, predmet potpore je kompenzacija prerađivačima proizvoda u ribarstvu i akvakulturi radi smanjenja vrijednosti prodaje i/ili smanjenja radnog kapitala radi povećanja operativnih troškova do kojih je došlo uslijed izbijanja bolesti COVID-19 u sljedećim razdobljima u odnosu na ekvivalentna razdoblja u prethodnoj godini: a) od 1.ožujka do 30. lipnja 2020. godine i/ili b) od 1. srpnja do 31. prosinca 2020 godine. 

Savjetovanje je moguće pronaći ovdje.

Naime, ova je mjera jedna od posebnih mjera za ublažavanje učinaka izbijanja bolesti COVID-19 u sektoru ribarstva i akvakulture, uključujući preradu proizvoda ribarstva i akvakulture, koje su uvedene kao nova mogućnost za financiranje iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. 

Za provedbu ove mjere na raspolaganju je ukupno 5.466.667,00 eura, a sredstva se osiguravaju iz proračuna Europske unije i državnog proračuna Republike Hrvatske, od čega Europska unija sudjeluje sa 75% udjela, te Republika Hrvatska s 25% udjela.

Drugo savjetovanje odnosi se na Pravilnik o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere II.11. Zaštita javnog zdravlja – Covid 19.

Više informacija možete pronaći ovdje

Predmet potpore je kompenzacija uzgajivačima u akvakulturi radi smanjenja vrijednosti prodaje i/ili smanjenja radnog kapitala radi povećanja operativnih troškova do kojih je došlo uslijed izbijanja bolesti COVID-19 u sljedećim razdobljima u odnosu na ekvivalentna razdoblja u prethodnoj godini: a) od 1. ožujka do 30. lipnja 2020. godine i/ili b) od 1. srpnja do 31. prosinca 2020. godine. 

Za provedbu ove mjere na raspolaganju je ukupno 8.166.667,00 eura, a sredstva se osiguravaju iz proračuna Europske unije i državnog proračuna Republike Hrvatske, od čega Europska unija sudjeluje sa 75% udjela, te Republika Hrvatska s 25% udjela.

Oba savjetovanja otvorena su do 23. rujna 2020. godine.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede Savjetovanje Ribarstvo Mjera IV.4. Mjera II.11 Covid-19


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Priroda je umjetnica sama po sebi, ali ne treba zanemariti ni kreativnost ljudi koji u njoj vide podlogu za svoja umjetnička djela. Bilo da se radi o zanimljivim instalacijama ili običnoj uličnoj umjetnosti, prizori poput ovih na fotografij... Više [+]