Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • MedFish4Ever
  • 13.06.2019. 18:00

Ministarstvu poljoprivrede nagrada za postignuća u nadzoru i kontroli ribarstva

Nagrada je dodijeljena u sklopu konferencije MedFish4Ever inicijative o očuvanju resursa Mediterana, održane 11. i 12. lipnja u Marakešu. 

Foto: Ministarstvo poljoprivrede
  • 1.595
  • 95
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede je, nakon provedenog višemjesečnog kandidacijskog i evaluacijskog postupka, kojeg je vodila Opća komisija za ribarstvo na Mediteranu uz podršku Europske komisije, dobilo nagradu za najveća postignuća u primjeni novih tehnologija u nadzoru i kontroli ribarstva te očuvanju resursa. Nagrada je dodijeljena u sklopu konferencije MedFish4Ever inicijative o očuvanju resursa Mediterana, održane 11. i 12. lipnja u Marakešu. 

Naime, kako se navodi na stranici Ministarstva poljoprivrede, održana je dodjela nagrada Opće komisije za ribarstvo na Mediteranu za najbolje primjere i postignuća usmjerena prema napretku monitoringa, zaštite ribljih resursa i borbi protiv nelegalnog ribolova. Nagrade su dodjeljene za postignuća u tri kategorije: znanstvena istraživanja, primjena novih tehnologija i podizanje svijesti o važnosti očuvanja mora i ribljih resursa

Nadzor i kontrola ribarenja u Jadranu besposadnim letjelicama

"U obrazloženju priznanja, direktorica Uprave za politiku ribarstva Mediterana i Crnog mora, Veronika Veits, navela je kako je Ministarstvo poljoprivrede dobilo nagradu zbog iznimnog napretka i cjelovitog sustava koji počiva na četiri stupa: digitalizaciji dostave podataka u ribarstvu i uspostavljenoj sljedivosti proizvoda ribarstva, ribarskom monitoring centru za pravovremenu i stalnu razmjenu informacija i komunikaciju s ribarima, kontroli teritorijalnog mora i zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa iz zraka (dronovi) te modernoj, stručnoj i opremljenoj ribarskoj inspekciji na moru", objavljeno je na stranici Ministarstva. 

Na konferenciji su sudjelovali povjerenik EK za ribarstvo i zaštitu okoliša Carmenu Vella, ministri poljoprivrede i ribarstva zemalja Mediterana s tri kontinenta, predstavnici FAO, Opće komisije za ribarstvo na Mediteranu i mnogi drugi. Ministarstvo poljoprivrede na konferenciji je predstavljala državna tajnica Marija Vučković.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede Ribarstvo Nagrada MedFish4Ever


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]