Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Program za ribarstvo
  • 22.11.2021. 16:30

Ministarstvo poljoprivrede predložilo uključenje ribe u školsku prehranu

Cilj je, navode, da se ovi proizvodi u budućnosti što više koriste u prehrani djece i postanu značajan dio njihovih zdravih obroka te da se promoviraju i potiču lokalni proizvođači i konzumacija domaćih proizvoda.

Foto: Depositphotos/phb.cz
  • 1.529
  • 111
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede predložilo je kroz novi Program za ribarstvo i akvakulturu Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2021. - 2027. godine financiranje uključivanja domaćih proizvoda ribarstva i akvakulture u prehranu djece u odgojno-obrazovnim ustanovama.

Cilj je, navode, da se ovi proizvodi u budućnosti što više koriste u prehrani djece i postanu značajan dio njihovih zdravih obroka te da se promoviraju i potiču lokalni proizvođači i konzumacija domaćih proizvoda.

"Osim promicanja uravnotežene prehrane i zdravih prehrambenih navika djece u odgojno-obrazovnim ustanovama, potpora ovim aktivnostima ima za cilj i dodatno ojačati hrvatski sektor ribarstva i akvakulture, prvenstveno tržište njihovih proizvoda", navode u priopćenju.

Očuvanje radnih mjesta

Uz unaprjeđenje uvjeta za stavljanje na tržište, poboljšanje distribucije domaćih proizvoda ribarstva i akvakulture i davanje prednosti lokalnim proizvođačima doprinijet će se i očuvanju radnih mjesta, a na taj način i razvoju ovih sektora.

Naime, kažu. velika potreba i važnost za podupiranjem ovakvih aktivnosti proizašli su iz brojnih analiza i konzultacija koje je Ministarstvo provodilo proteklih nekoliko godina. Jednako tako, za prijedlog ovakvih aktivnosti značajna je i dobra praksa koja se već provodi na razini lokalnih zajednica putem Lokalnih akcijskih skupina u ribarstvu (FLAG-ova).

S obzirom da se još uvijek radi o prijedlogu mjere potpore kroz novi Program, daljnje aktivnosti i uključivanje relevantnih dionika predviđeno je u narednom razdoblju nakon odobrenja od strane Europske komisije. 


Tagovi

Program za ribarstvo i akvakulturu Riba u prehrani Škole Lokalni proizvođači


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.