Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bijeg lososa
  • 12.08.2018. 13:30

Masovni bijeg s farme: Gotovo 3.000 lososa pobjeglo u ocean!

Odbjegle losose sada se pokušava pronaći i vratiti na farmu.

Foto: Bigstockphoto/jpavlish
  • 1.160
  • 108
  • 0

Između 2.000 i 3.000 lososa pobjegli su prošlog mjeseca s Farme Aquaculture's Farmer's Bay u južnoj obali Newfoundlanda, kanadskog otoka u Atlanstkom oceanu. U priopćenju tvrtke Cooke Aquaculture objavljeno je, naime, da se bijeg dogodio tijekom četiri dana, od 27. do 30. srpnja.

Pregledom mreže, ronilac je utvrdio puknuće mreže na dva mjesta s rupama veličine od oko tri do pet metara. Joel Richardson, potpredsjednik odnosa s javnošću za Cookeov akvakulturu, izjavio je za CBS da riba koja je pobjegla nije imala infektivnu anemiju lososa (ISA) i nije liječena ni na kakve parazite kao što su morske uši.

"Nikada ne želimo izgubiti ribu, to je sigurno, ali istodobno činimo sve što možemo kako bismo ih vratili i učinit ćemo sve što možemo kako bismo spriječili daljni bijeg ribe", rekao je Richardson.

Bijeg ribe su odmah prijavili Odjelu za ribarstvo i oceane što i nalažu tamošnji propisi i plan upravljanja poljoprivrednim gospodarstvom. Popravljena je i mreža. Kako su dodali, većina ribe koja je pobjegla bila je 2,2 do 2,7 kilograma težine. 


Tagovi

Losos Bijeg Farma


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]