Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ribarstvo
  • 08.07.2013.

Manje ribara, više brodica

U Hrvatskoj se smanjuje broj ribara i ribolovnih alata, uz istodobno blago povećanje broja ribarskih plovila. Tako se broj ribara u 2012. u odnosu na godinu prije smanjio za 7 posto

Foto: RGBStock.com
  • 347
  • 16
  • 0

Prema podacima Uprave ribarstva Ministarstva poljoprivrede, iz evidencije o izdanim povlasticama za ribare koji obavljaju gospodarski ribololov, lani je u Hrvatskoj bilo 3.322 ribara koji obavljaju gospodarski ribolov, što je 242 ribara manje nego u godini prije.

Istodobno je ukupan broj plovila porastao za 3 posto, pa je tako evidentirano 4.259 ribarskih plovila ili 124 više nego u godini prije, objavio je Državni zavod za statistiku, prenosi Hina.

Od toga hrvatski ribari raspolažu s 424 broda (duljine veće od 12 metara i veličina plovila GT veća od 15), te s 3.835 brodica. Pritom je broj brodova povećan za svega njih četiri, dok je 120 brodica više nego prethodne godine.

Broj povlačnih mreža lani je pak smanjen za 10 posto, dok je broj okružujućih mreža (plivarica) i mreža potegača smanjen za 1 posto. Statističari napominju kako zbog promjene kategorizacije alata i načina evidentiranja indeks za mreže stajaćice nije prikazan.

Foto: RGBStock.com


Izvori

hrt.hr


Tagovi

Ribarstvo Ribarska plovila Ribolovni alat

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]