Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 03.01.2023. 09:00

Limitiran ulov srdelarom, u savjetovanju pravilnik o ribolovnim mogućnostima

Predlaže se da se tijekom razdoblja od 16. veljače do 28. veljače omogući ribolov plivaricom srdelarom s time da plovilo smije ostvariti ukupno najviše sedam ribolovnih dana

Foto: Boris Stanić
  • 1.520
  • 64
  • 0

Prijedlog pravilnika o izmjenama i dopuni Pravilnika o ribolovnim mogućnostima u gospodarskom ribolovu na moru okružujućom mrežom plivaricom – srdelarom pušten je u javno savjetovanje.

Njime se predlaže da se tijekom razdoblja od 16. veljače do 28. veljače omogući ribolov plivaricom srdelarom s time da plovilo smije ostvariti ukupno najviše sedam ribolovnih dana u tom razdoblju, a ukupni ulov svih vrsta ne smije premašiti 30 tona po plovilu.

Također, u pravilniku stoji da se za određene riblje stokove i skupine ribljih stokova koje se primjenjuju u Sredozemnom i Crnome moru ukupni ulov sitne plave ribe svih plovila kojima je izdano odobrenje za ribolov plivaricom srdelarom ne smije premašiti 51.735 tona u 2023. godini.

Više informacija pronađite ovdje.

Savjetovanje je otvoreno do 28.1.2023., napominju iz Ministarstva poljorivrede.

Također podsjećaju da je u tijeku donošenje godišnje Uredbe o ribolovnim mogućnostima kojom se između ostalog utvrđuje ukupni ulov srdele i inćuna u jadranskom bazenu za države članice EU za 2023. te je potrebno spomenutim Pravilnikom transponirati ukupni dopušteni godišnji ulov srdele i inćuna za Hrvatsku.


Tagovi

Javno savjetovanje Mreža plivarica Sdelara Ulov ribe Pravilnik Gospodarski ribolov


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.