Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 11.10.2019. 18:00

Kako do potpore u okviru mjere "Ribarske luke, iskrcajna mjesta, burze riba i zakloništa"

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo javno savjetovanje.

Foto: Pixabay/lizawin
  • 1.499
  • 79
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo javno savjetovanje.

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću za Prijedlog pravilnika o izmjenama i dopunama pravilnika o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere "Ribarske luke, iskrcajna mjesta, burze riba i zakloništa

Kako objašnjavaju, izmjenama i dopunama Pravilnika se mijenjaju i dopunjuju odredbe Pravilnika o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere "Ribarske luke, iskrcajna mjesta, burze riba i zakloništa“ („Narodne novine“, 3/18, 64/18 i 38/19) vezane za podnošenje prigovora, a slijedom promjena u nadležnosti rješavanja po prigovorima (umjesto dosadašnjeg Povjerenstva po prigovorima rješava nadležna ustrojstvena jedinica Ministarstva poljoprivrede u skladu sa Uredbom o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva).

Nadalje, izmjene i dopune Pravilnika obuhvaćaju unaprjeđenje odredbi te priloga na način da sadrže dodatna pojašnjenja u svrhu boljeg razumijevanja te smanjenja administrativnog opterećenja korisnika. Također, izmjenama i dopunama usklađuju se odredbe vezane uz mogućnost promjene odobrenih operacija za koje je dodijeljena potpora u slučajevima kada je korisnik obveznik Zakona o javnoj nabavi („Narodne novine“, broj 120/16). Naime, omogućuje se promjena koja podrazumijeva povećanje inicijalno dodijeljenog iznosa potpore ako se odnosi na troškove za koje se provodi postupak javne nabave prema odredbama Zakona o javnoj nabavi te koje je rezultat višeg iznosa vrijednosti predmeta nabave prema odabranoj ponudi u odnosu na procijenjenu vrijednost predmeta nabave u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi.

Uz te uvjete, povećanje iznosa dodijeljene potpore je moguće do najvišeg iznosa koji se može ostvariti za operaciju, a koji se propisuje natječajem te ako su u okviru predmetnog natječaja za promjenu dostupna raspoloživa sredstva raspoređena za taj natječaj.

Savjetovanje je otvoreno do: 15.10.2019.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Pravilnik Potpora Robarske luke Burze riba Javno savjetovanje


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]