• Javno savjetovanje
  • 10.08.2019. 10:30

Kako do potpore u okviru mjere II.7. "Povećanje potencijala akvakulturnih lokaliteta"?

Ukupna raspoloživa sredstva za provedbu mjere II.7. iznose 1.500.000 eura!

Foto: Depositphotos/vladislavgajic
  • 1.593
  • 86
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje!

Tema savjetovanja je: Prijedlog pravilnika o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere II.7. "Povećanje potencijala akvakulturnih lokaliteta“

Kako pojašnjavaju, Pravilnikom se definiraju uvjeti, kriteriji i način dodjele potpore u okviru provedbe mjere II. 7. "Povećanje potencijala akvakulturnih lokaliteta“ u okviru prioriteta Europske unije "Poticanje okolišno održive, resursno učinkovite, inovativne, konkurentne i na znanju utemeljene akvakulture“, u sklopu provedbe Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2014.-2020.

Predmet potpore su aktivnosti koje doprinose razvoju lokaliteta i infrastrukture za akvakulturu i smanjenje negativnog utjecaja operacija na okoliš, uključujući utvrđivanje i kartiranje najpovoljnijih područja za razvoj akvakulture, poboljšanje i razvoj pomoćnih objekata i infrastruktura potrebnih za povećanje potencijala akvakulturnih lokaliteta i za smanjenje negativnog utjecaja akvakulture na okoliš, te ulaganja u konsolidaciju zemljišta, opskrbu energijom ili upravljanje vodama, kao i aktivnosti koje poduzimaju i provode nadležna tijela u okviru programa nadziranja zdravlja životinja.

Prijedlog pravilnika o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere II.7. "Povećanje potencijala akvakulturnih lokaliteta“ pogledajte ovdje

Potpora podrazumijeva dodjelu namjenskih bespovratnih novčanih sredstava za sufinanciranje ulaganja, pri čemu intenzitet javne potpore iznosi 100 posto ukupnih prihvatljivih troškova, s obzirom da su korisnici javnopravna tijela. Sredstva javne potpore za provedbu mjere temeljem ovoga Pravilnika osiguravaju se iz proračuna Europske unije i državnog proračuna Republike Hrvatske, od čega Europska unija sudjeluje sa 75 posto udjela, a Republika Hrvatska s 25 posto udjela.

Ukupna raspoloživa sredstva za provedbu ove mjere iznose 1.500.000 eura, u protuvrijednosti u kunama od čega iz EU proračuna 1.125.000,00 eura, a iz državnog proračuna Republike Hrvatske 375.000,00 eura, također u protuvrijednosti u kunama.

Savjetovanje je otvoreno do: 28.8.2019.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja


Tagovi

Javno savjetovanje Potpora Akvakultura


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Imam je Majo! :) P.s. Nisam jos ni pocela, ali vec se nadam da cu jednoga dana i ja imati priliku sl... Pročitaj cijelu bilješku »