Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šaranski ribnjaci
  • 06.07.2018. 11:00

Kako do državne potpore za štete od raznih vrsta ptica i ostalih životinja na šaranskim ribnjacima?

Objavljen je pravilnik o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele državne potpore za štete od raznih vrsta ptica i ostalih životinja na šaranskim ribnjacima u 2018. godini.

Foto: Pixabay/zdenet
  • 239
  • 20
  • 0

Objavljen je pravilnik o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele državne potpore za štete od raznih vrsta ptica i ostalih životinja na šaranskim ribnjacima u 2018. godini.

Rok za podnošenje Zahtjeva za potporu je do 9. srpnja 2018. godine, a pripadajuća dokumentacija može se pronaći ovdje, navodi Uprava ribarstva. 

Navedeni Pravilnik, između ostalog navodi: Predmet programa državne potpore je dodjela bespovratnih novčanih sredstava za štete i/ili izgubljenu dobit počinjenu od raznih vrsta ptica i drugih životinja na šaranskim ribnjacima u 2018. godini. Potpora se dodjeljuje samo u slučaju da je štetu nanijela vrsta zaštićena u skladu s Prilogom I. Direktive 2009/147/EZ, Prilogom II. Direktive 92/43/EEZ ili Dodatkom II. ili Dodatkom III. Konvencije o zaštiti europskih divljih vrsta i prirodnih staništa.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Pravilnik Potpore Šaranski ribnjaci Štete Ptice


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).