AgroKlub.com

\

Ribarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Ribarstvo » Javnost o Pravilniku o dostavi podataka o gospodarskom ribolovu

Javnost o Pravilniku o dostavi podataka o gospodarskom ribolovu

Javno savjetovanje

Javnost o Pravilniku o dostavi podataka o gospodarskom ribolovu

Datum: 23.12.2017. 18:00

Kategorija:

Ribarstvo

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo e-savjetovanje!

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje koje možete pronaći na poveznici.

Tema savjetovanja je: Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Prijedlogu Pravilnika o obliku, sadržaju i načinu vođenja i dostave podataka o ulovu u gospodarskom ribolovu na moru.

Kako navode, ovim Prijedlogom Pravilnika se propisuje oblik, sadržaj i način vođenja očevidnika o gospodarskom ribolovu na moru i iskrcajne/prekrcajne deklaracije te izvješća o ulovu koje moraju voditi pravne i fizičke osobe koje obavljaju gospodarski ribolov na moru i fizičke osobe koje obavljaju mali obalni ribolov, kao i način dostavljanja ispunjenih očevidnika i izvješća. Obveza dostave podataka o ulovu za sve ovlaštenike povlastica za obavljanje gospodarskog ribolova na moru i povlastica za mali obalni ribolov propisana je člankom 41. stavkom 1. Zakona o morskom ribarstvu (Narodne novine, br. 62/17.).

Stupanjem na snagu Prijedloga pravilnika očekuju se pozitivni pomaci u načinu vođenja i dostave podataka zbog dorade obrazaca očevidnika i izvješća s ciljem jednostavnijeg unošenja podataka te produženja roka za dostavu očevidnika i izvješća Ministarstvu poljoprivrede s 10. na 15. u mjesecu. Ovim Pravilnikom utvrđuje se jedinstveni obrazac izvješća za ovlaštenike povlastica za obavljanje gospodarskog ribolova na moru i male obalne ribare, koji trenutno popunjavaju i dostavljaju podatke na različitim obrascima.

Također, osim dostave očevidnika i izvješća putem tiskanih obrazaca ili e-očevidnika uvodi se i mogućnost bilježenja i dostave podataka o ulovu putem autorizirane mobilne aplikacije za pametne telefone, čime se doprinosi smanjenju administrativnog opterećenja i troškova.

Savjetovanje je otvoreno do: 22.1.2018.

Foto: Bigstockphoto/Vadimborkin

Broj pregleda članka: 179; Uspješnost članka: 13.95

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja

Tagovi: Ministarstvo poljoprivrede, Javno savjetovanje, Gospodarski ribolov

Ključne riječi članka: javnost, o, pravilniku, o, dostavi, podataka, o, gospodarskom, ribolovu, podataka, očevidnika, izvješća, dostave, ulovu, ribolov, povlastica, vođenja, gospodarskom, ribolovu, savjetovanje, pravilnika, dostave podataka, gospodarskom ribolovu, obavljanje gospodarskog ribolova, mali obalni ribolov


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!