• Javno savjetovanje
  • 23.12.2017. 18:00

Javnost o Pravilniku o dostavi podataka o gospodarskom ribolovu

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo e-savjetovanje!

Foto: Bigstockphoto/Vadimborkin
  • 183
  • 14
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje koje možete pronaći na poveznici.

Tema savjetovanja je: Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Prijedlogu Pravilnika o obliku, sadržaju i načinu vođenja i dostave podataka o ulovu u gospodarskom ribolovu na moru.

Kako navode, ovim Prijedlogom Pravilnika se propisuje oblik, sadržaj i način vođenja očevidnika o gospodarskom ribolovu na moru i iskrcajne/prekrcajne deklaracije te izvješća o ulovu koje moraju voditi pravne i fizičke osobe koje obavljaju gospodarski ribolov na moru i fizičke osobe koje obavljaju mali obalni ribolov, kao i način dostavljanja ispunjenih očevidnika i izvješća. Obveza dostave podataka o ulovu za sve ovlaštenike povlastica za obavljanje gospodarskog ribolova na moru i povlastica za mali obalni ribolov propisana je člankom 41. stavkom 1. Zakona o morskom ribarstvu (Narodne novine, br. 62/17.).

Stupanjem na snagu Prijedloga pravilnika očekuju se pozitivni pomaci u načinu vođenja i dostave podataka zbog dorade obrazaca očevidnika i izvješća s ciljem jednostavnijeg unošenja podataka te produženja roka za dostavu očevidnika i izvješća Ministarstvu poljoprivrede s 10. na 15. u mjesecu. Ovim Pravilnikom utvrđuje se jedinstveni obrazac izvješća za ovlaštenike povlastica za obavljanje gospodarskog ribolova na moru i male obalne ribare, koji trenutno popunjavaju i dostavljaju podatke na različitim obrascima.

Također, osim dostave očevidnika i izvješća putem tiskanih obrazaca ili e-očevidnika uvodi se i mogućnost bilježenja i dostave podataka o ulovu putem autorizirane mobilne aplikacije za pametne telefone, čime se doprinosi smanjenju administrativnog opterećenja i troškova.

Savjetovanje je otvoreno do: 22.1.2018.

Foto: Bigstockphoto/Vadimborkin


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede Javno savjetovanje Gospodarski ribolov


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi