Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tihomir Jakovina
  • 31.10.2015. 18:30

Jakovina ribarima: iskoristite EU fondove

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina pozvao je na otvaranju 20. Susreta ribara HOK-a na izradu programa pogodnih za korištenje sredstava iz EU-ovih fondova. Jakovina je najavio niz natječaja ukupno vrijednih preko 350 milijuna eura, koji će se otvoriti nakon što Europska komisija usvoji novu financijsku omotnicu.

Foto: PIXSELL
  • 277
  • 41
  • 0

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina pozvao je na otvaranju 20. Susreta ribara HOK-a na izradu programa pogodnih za korištenje sredstava iz EU-ovih fondova.

Jakovina je najavio niz natječaja ukupno vrijednih preko 350 milijuna eura, koji će se otvoriti nakon što Europska komisija usvoji novu financijsku omotnicu. Tada će krenuti niz novih natječaja koji će hrvatskim poljoprivrednicima u sljedećih sedam godina omogućiti da kroz niz mjera iskoriste ta sredstva, kaže Jakovina. Stoga je pozvao na izradu dobrih poljoprivrednih i ribarskih projekata čijom će realizacijom poljoprivrednici i ribari uz europski novac podići konkurentnost, ali i zaštititi Jadran kako bi se njegovo bogatstvo sačuvalo za buduće generacije.

Uvod u sustavne investicije

Dosad su, podsjeća Jakovina, iz Fonda za ribarstvo ribari na raspolaganju imali 11,6 milijuna eura, no to je, kazao je, tek uvod u sustavne investicije. Jubilarni 20. Susret ribara HOK-a u organizaciji Ceha za ribarstvo i akvakulturu Hrvatske obrtničke komore, okupio je u šibenskim Hotelima Solaris profesionalne ribare obrtnike, predstavnike institucija vezanih za ribarstvo te predstavnike državne, regionalne i lokalne vlasti koji će, tijekom dvodnevnog programa raspravljati o aktualnom stanju i perspektivi razvoja hrvatskog ribarstva, ribarstvu i marikulturi u Šibensko-kninskoj županiji.

Tijekom susreta istaknutim i zaslužnim bivšim članovima Ceha za ribarstvo i akvakulturu HOK-a bit će dodijeljene povelje za uspješan dugogodišnji rad i unapređenje ribarske struke.

Foto: PIXSELL


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Tihomir Jakovina Fond za ribarstvo Ceh za ribarstvo HOK Susret ribara Ribarski projekti Konkurentnost Jadran Marikultura


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]