• Som kapitalac
  • 21.04.2018. 10:30

Izvukao soma teškog 77 kg!

Mladi ribolovac je na rijeci Bosni, na mjestu gdje joj je najveća dubina, već drugi put izvukao soma. Ovoga puta teškog 77 kg i dugog 2.28 m.

Foto: Facebook/Mustafa Ogrić  
  • 759
  • 79
  • 0

Soma kapitalca, teškog 77 kilograma i dugačkog 2.28 metra izvukao je Mustafa Ogrić iz Kraševa, na rijeci Bosni u Mravićima u susjednoj Bosni. Kako je napisao na svom Facebook profilu, petak trinaesti za njega je bio sretan. Ipak, sretan nije bio za baksuznog soma u čijem su mu izvlačenju pomogli prijatelji Damir Dubravac i Nihad Mehinović. 

Nije mu ovo prvi takav ulov pa da možemo reći da mu se tek posrećilo. Ovaj je mladi ribolovac prošle godine, početkom travnja, također na rijeci Bosni, u Mravićima ulovio soma teškog 48 kilograma. 

Rijeka Bosna na tom dijelu ima najveću dubinu u svom cijelom toku, čak više od 20 metara i skriva sigurno još ovakvih kapitalaca.

Ozbiljan ulov, ozbiljan ribolovac 

Uskoro kreće i lovostaj (prema nekim informacijama od 31.04. do 15.06., odnosno od 31.05. do 15.06.), no, smatra se da som najbolje grize u srpnju i kolovozu pa bi kapitalaca na Bosni ove godine još moglo biti.


Tagovi

Som Kapitalac Lovostaj Rijeka Bosna Dubina Bosne Mustafa Ogrić Trofej


Autorica

Maja Celing Celić

Maja je profesorica hrvatskog jezika i književnosti s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Također je hobi vrtlarica te urednica Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Majstor u mom domu izradio kucicu za novog clana nase obitelji.. :)