Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pomor ribe
  • 30.07.2021. 10:30
  • Osječko-baranjska, Donji Miholjac

Iz Karašice izvukli više od stotinu kilograma mrtve ribe

Štuka, grgeč tzv. bandar, crvenperka, deverika... Uglavnom, sve je mrtvo, rekao je za RTL voditelj ribolovnog područja Donji Miholjac Željko Macanić. 

Foto: Damir Spehar/PIXSELL (ilustracija)
  • 2.316
  • 501
  • 0

Preko stotinu kilograma mrtve ribe, izvukli su zasad ribolovci iz Karašice kod Donjeg Miholjca. Što je dovelo do pomora tek bi trebala utvrditi istraga, ali strahuje se da je riječ o tonama ribe koja je otrovana, piše RTL

"Mislim da se dogodio ekocid neslućenih razmjera. Na potezu od stotinjak metara, izvukli smo preko sto kila mrtve ribe. Štuka, grgeč tzv. bandar, crvenperka, deverika... Uglavnom, sve je mrtvo", rekao im je voditelj ribolovnog područja Donji Miholjac Željko Macanić. 

Pomor se, navode, dogodio na rijeci Karašica kod ovog grada u Osječko-baranjskoj županiji na dužini od 35 kilometara. Na terenu su policija i veterinarske službe državnog inspektorata koje uzimaju uzorke vode i ribe.

Pretpostavlja se, objavio je RTL, da je zatrovana voda u rijeku stigla iz kanala Putna. No, kako je dospjela u taj kanal, tek se treba utvrditi. 


Izvori

RTL televizija


Tagovi

Pomor ribe Ekocid Karašica


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijateljica mi šalje fotografiju rasade paradajza. Među njima su i moje presadnice.
Još malo će morati pričekati pa u zemljicu.
Do tada ih ona mazi i pazi, unosi i iznosi, čuva 🥰