AgroKlub.com

\

Ribarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Ribarstvo » Istarski ribari dobili naputak policije kako se ponašati na moru?

Istarski ribari dobili naputak policije kako se ponašati na moru?

Savudrijska vala

Istarski ribari dobili naputak policije kako se ponašati na moru?

Datum: 29.12.2017. 08:45

Kategorija:

Ribarstvo

Slovenija od danas počinje primjenjivati odluke arbitražnog suda.

Slovenska vlada od danas će, prema najavi, početi primjenjivati odluke arbitražnog suda u graničnom sporu Hrvatske i Slovenije. U Umagu je tako, doznaje N1, policija jučer održala sastanak s hrvatskim ribarima.

Kako su im otkrili ribari, policija im je poručila da se ponašaju normalno u svojim aktivnostima, ali da ipak ne idu skroz do sredine Savudrijske vale kako bi se izbjegli incidenti. Incident se, pak, doznaju, dogodio jučer. Kako su im rekli ribari, hrvatski patrolni brod je morao stati između hrvatske ribarice i broda slovenske policije, koji joj se približio. Nakon toga svi su se brodovi povukli.

Istarski ribari i školjkari mogu nesmetano ribariti

Iz istarske policije potvrdili su da su imali sastanak s ribarima. Međutim, rekli su im da je riječ o redovnom sastanku.

Podsjećamo, hrvatska Vlada ne priznaje odluke arbitražnog suda, a tijekom kolovoza Savudrijsku valu posjetili su premijer Plenković i ministar poljoprivrede Tolušić te još tada potvrdili da istarski ribari i školjkari imaju punu podršku i nesmetano mogu nastaviti sa svojim aktivnostima.

Foto: Pixsell/Duško Marušić

Broj pregleda članka: 402; Uspješnost članka: 30.1

Tagovi: Slovenija, Ribari, Arbitraža, Savudrijska vala

Ključne riječi članka: istarski, ribari, dobili, naputak, policije, kako, se, ponasati, na, moru, ribari, policije, istarski, istarski ribari


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!