Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lov igluna
  • 04.04.2018. 12:55

I dalje je zabranjen lov na igluna!

S 1. travnja završava lovostaj na igluna, međutim ribolov i dalje nije dopušten, navode iz Uprave ribarstva Ministarstva poljoprivrede.

Foto: Bigstockphoto/fotokon
  • 312
  • 15
  • 0

Uprava ribarstva Ministarstva poljoprivrede obavještava da iako s 1. travnja završava lovostaj na igluna, još uvijek neće biti dopušten ribolov. Naime, sukladno stavku 3. članka 15.  Zakona o morskom ribarstvu, za vrste koje podliježu ograničenjima ulova ministar Odlukom donosi popis plovila koja smiju obavljati ribolov. Drugim riječima, do objave spomenute Odluke koja će sadržavati popis plovila koja smiju obavljati ribolov kao i pripadajuće ulovne količine po plovilu, nijedno plovilo ne smije obavljati ribolov igluna.

"Možemo vas izvijestiti da uskoro očekujemo objavu Pravilnika o ribolovnim mogućnostima i ribolovu igluna (Xiphias gladius) na e-savjetovanju, a potom i u Narodnim novinama. Pravilnik će sadržavati popis plovila koja mogu ostvariti pravo na dodjelu ulovne kvote i sudjelovanja u ribolovu, kao i princip raspodjele i dodjele individualne kvote po plovilu gdje je to primjenjivo. Nakon Pravilnika u objavu će se uputiti i Odluka kojom će se plovila koja udovolje kriterijima propisanim Pravilnikom autorizirati za ribolov igluna. Tek po stupanju na snagu Odluke, može započeti ribolovna sezona na igluna", navbdi se u priopćenju Uprave ribarstva. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Iglun Lovostaj Pravilnik Zabrana


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]