• Nadzor ribarstva
  • 23.07.2019. 14:25
  • Splitsko-dalmatinska, Split

Hrvatska nabavlja dva nova plovila za nadzor morskog ribarstva

U Splitu su danas sporazume potpisali ministrica poljoprivrede Marija Vučković, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević te ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede
  • 1.699
  • 101
  • 0

Nakon jučer održanog prvog kolegija u Ministarstvu, nova ministrica poljoprivrede Marija Vučković danas je boravila u Splitu gdje je u Vojarni Admiral flote Sveto Letica-Barba“ upriličena svečanost potpisivanja sporazuma između Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

Naime, kako navode iz Ministarstva, sporazumima se stavlja dodatni naglasak na sigurnost i kontrolu plovidbe te očuvanje ribljih resursa. Inače, u Splitu su danas Sporazum o nabavi dva plovila za nadzor morskog ribarstva, Sporazum o utvrđivanju uvjeta za stjecanje i obnovu svjedodžbi o osposobljenosti temeljem plovidbene službe ostvarene na ratnim brodovima Hrvatske ratne mornarice i brodovima Obalne straže RH te Sporazum o zajedničkoj suradnji u provedbi sporazuma o privremenom prijenosu imovine Europske agencije za pomorsku sigurnost (EMSA) na brigu Republike Hrvatske, potpisali ministrica Vučković, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković

"Brinemo o sigurnosti naših ribara i očuvanju ribarskih resursa. Ovo je samo nastavak dobre suradnje između triju ministarstava, a podjetit ću da je Ministarstvo poljoprivrede putem ribarskog EU fonda sufinanciralo i nabavilo najmoderniju opremu za nadzor i kontrolu ribarenja i teritorijalnog mora. Riječ je o investiciji od 75 milijuna kuna u besposadni zrakoplovni sustav, brza plovila, nove motore za starija plovila ribarske inspekcije, službena vozila, stereoskopske kamere za mjerenje veličine tuna, elektroničke očevidnike za plovila te računalnu opremu.

Nadzor i kontrola ribarenja u Jadranu besposadnim letjelicama

Planiramo i dalje ulagati u naše ribare, ribarsku inspekciju i pomorsku sigurnost. Jednim od danas potpisanih sporazuma nabavljamo još dva plovila za kontrolu ribolovnih aktivnosti na moru", poručila je ministrica Vučković, navodi se na stranici Ministarstva..


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja


Tagovi

Sporazum Ministrica Marija Vučković Očuvanje ribljih resursa Damir Krstičević Oleg Butković


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).