Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Riblje kvote
  • 26.12.2015. 13:30

Hoće li Španjolska povećati kvote za izlov?

Španjolska namjerava od Europske komisije tražiti povećanje ribarskih kvota za izlov u 2016.

Foto: pixabay.com
  • 185
  • 12
  • 0

Španjolska namjerava od Europske komisije tražiti povećanje ribarskih kvota za izlov u 2016. Ta zemlja, kakao tvrde u Ministarstvu poljoprivrede, ima stabilan ribarski fond, a zahtjev će svakako morati poduprijeti znanstvenim i stručnim argumentima, prenosi EurActiv.

EU će odlučiti o maksimalnoj količini dozvoljenoj za lov, a Španjolska će zatražiti da ne bude drastičnog smanjenja njihove ribolovne kvote, kao i povećanje sveukupno dopuštenog ulova vrsta kojih ima dovoljno u morskom ekosustavu.

Smanjenje ribljeg fonda tek od 2016.?

Objašnjavaju kako oslića, patarače oštronoske izrazito popularne u toj zemlji te grdobine, ne nedostaje, posebno u Biskajskom zaljevu. Ipak, s druge strane, stanje ribljeg fonda u Iberijskim vodama blizu Galicije i Kadiskog zaljeva je kompliciranije.

Španjolska namjerava tražiti od EU da oporavak ribljeg fonda i maksimalne održivosti dođu na red tek od 2016. jer bi svako daljnje smanjenje kvota za izlov značilo ozbiljan udarac ribarima i socioekonomskoj situaciji u zemlji, smatra Andrés Hermida, glavni sekretar za ribarstvo.

Europska komisija predložila je redukciju u izlovu grdobine za 19.2% i smanjenje izlova patarače za 26.4% na obalama Kantabrije i sjeverozapada. Što se tiče iberijskog oslića, predlaže se drastično smanjenje izlova od 62%.

Španjolci također smatraju kako su populacije inćuna i norveških jastoga dovoljno stabilne za povećanje kvota.

Foto: pixabay.com


Tagovi

Andrés Hermida Španjolska Izlov ribe Riblje kvote


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Tomislavgradu je ovih dana završila berba grožđa u jedinom komercijalnom vinogradu @Knebu koji se proteže na 965 m nadmorske visine, što ga čini jedinstvenim u svijetu. Potvrdili su i iznimnu kvalitetu vina upravo zbog visoke nadmorske vi... Više [+]