Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gospodarski ribolov
  • 23.09.2021. 09:00

Gospodarski ribolov: Izmjene Pravilnika o okružujućim mrežama

Savjetovanje je otvoreno do 2. listopada ove godine.

Foto: Bigstock/ Roman_photography_079
  • 1.459
  • 18
  • 0

Pravilnik o izmjeni i dopunama Pravilnika o obavljanju gospodarskog ribolova na moru okružujućim mrežama plivaricom palamidarom, ciplaricom, lokardarom, igličarom i oližnicom u javnom je savjetovanju, obavijestili su iz Ministarstva poljoprivrede. 

Između ostalog, izmjene se odnose na članak 13., točnije iza 13.a dodaje se 13.b koji glasi "Vlasnicima plovila koji posjeduju važeće Odobrenje izdano temeljem članka 13.a ovoga Pravilnika na njihov zahtjev izdat će se novo Odobrenje koje vrijedi za razdoblje od dana izdavanja do 26. listopada 2024. godine. Zahtjev za izdavanje Odobrenja iz stavka 1. ovoga članka podnosi vlasnik plovila Ministarstvu najkasnije do 20. listopada 2021. godine."

Također, iza članka 16. dodan je 16.a kojim se dozvoljava obavljanje ribolova malim plivaricama plovilima na koje je izdano Odobrenje s rokom važenja do 26. listopada 2021. godine nakon isteka važenja u slučaju kada je vlasnik plovila podnio zahtjev za izdavanjem novog Odobrenja u roku propisanom u članku 13.b stavku 2. ovog Pravilnika.

"Ribolov iz stavka 1. ovoga članka smije se obavljati isključivo primjenjujući odredbu iz članka 3. stavka 2. ovog Pravilnika, do donošenja rješenja po podnesenom zahtjevu vlasnika plovila", stoji u savjetovanju koje je otvoreno do 2. listopada ove godine. 

Više o izmjenama možete pogledati ovdje.


Tagovi

Gospodarski ribolov Pravilnik Izmjene Mreže plivarice


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.