• Ribolov igluna
  • 21.04.2021. 16:30

Državne kvote bez plaćanja naknade za ribolov igluna i u 2021.?

U javnom savjetovanju je Pravilnik o dopuni Pravilnika o ribolovnim mogućnostima i ribolovu igluna (Xiphias gladius).

Foto: Depositphotos/Apelavi
  • 109
  • 12
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje o dopuni Pravilnika o ribolovnim mogućnostima i ribolovu igluna (Xiphias gladius).

Naime, u kontekstu situacije uzrokovane pandemijom virusa Covid-19 koja se nažalost prenijela i na 2021. godinu, ovom dopunom Pravilnika, Ministarstvo predlaže da se u 2021. godini, kao i za 2020., omogući korištenje dodijeljene Državne kvote bez plaćanja naknade kako bi se ribarima olakšalo poslovanje u ovoj godini.

Inače, prema važećim odredbama Pravilnika vlasnici plovila koji imaju dodijeljenu kvotu za ribolov igluna plutajućim parangalom dužni su uplatiti u Državni proračun Republike Hrvatske u roku 60 dana od dana potpisivanja Izjave o prihvaćanju Državne kvote naknadu za ukupno dodijeljenu kvotu.

S druge strane, vlasnici plovila koji imaju pravo na korištenje kvote odmetom i panulom po olimpijskom principu naknadu plaćaju na kraju sezone za količinu iskorištene kvote.

Naknada iznosi jedan euro po kilogramu.

Više informacija možete pronaći ovdje.

Savjetovanje je otvoreno do 20. svibnja 2021. godine.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Ribolov igluna Državne kvote Naknada Savjetovanje


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ovo je djelić našeg vrta... Imamo još jednu baštu na selo i sve je posađeno kao i ovdje uz prilagodbu na nadmorsku visinu i temperature.... #mojepovrće