Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 26.03.2020. 09:30

Dopune pravilnika o ribolovu plavoperajne tune

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je savjetovanje s javnošću za Prijedlog pravilnika o izmjenama i dopunama pravilnika o ribolovu plavoperajne tune plivaricom tunolovkom, njenom uzgoju te uvjetima i kriterijima za ostvarivanje prava na dodjelu individualne plivaričarske kvote.

Foto: JumpStory
  • 906
  • 49
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je savjetovanje s javnošću za Prijedlog pravilnika o izmjenama i dopunama pravilnika o ribolovu plavoperajne tune (Thunnus thynnus) plivaricom tunolovkom, njenom uzgoju te uvjetima i kriterijima za ostvarivanje prava na dodjelu individualne plivaričarske kvote

Kako pojašnjavaju, prijedlog Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o ribolovu plavoperajne tune (Thunnus thynnus) plivaricom tunolovkom, njenom uzgoju te uvjetima i kriterijima za ostvarivanje prava na dodjelu individualne plivaričarske kvote uključuje niz dopuna odredbi koje su vezane uz kontrolu i nadzor rada uzgajališta plavoperajne tune te uspostave sljedivosti tijekom uzgojnog ciklusa.

Pravilnik pročitajte ovdje

Pravilnik donosi i niz izmjena i dopuna teksta radi dodatnog pojašnjenja pravila vezanih uz ribolov i uzgoj tune i izbjegavanja mogućnosti nejednakog tumačenja. Također, pravilnik donosi i izmjene u dijelu provedbe Javnog natječaja za dodjelu kvote za ulov plavoperajne tune mrežom plivaricom propisujući mogućnost korištenja dodatanih kriterija i razrađuje mehanizam izdavanja Odobrenje, plaćanja naknade i raspodjele kvote te donosi iznimku za plaćanje naknade u 2020. godini za plovila kojima je dodijeljena individualna kvota i s kojima je sklopljen ugovor tijekom 2019. godine.

Savjetovanje je otvoreno do: 1.4.2020.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Tuna Plavoperajna tuna Tunolovka Kvote Javno savjetovanje


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kao prvo molim Bosance da se ne sprdaju mojim bamijama 🤣🤣 Još uvijek berem krastavce posađene u 5. mj., a možda i novi dostignu ;) Ima i mahuna, tikvica, paradajza, bit će daikona, cikle, nadam se i kasnojesenske mahune i grašak. Još da u... Više [+]