Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 03.07.2019. 18:00

Dopuna Pravilnika o priznavanju organizacija proizvođača u ribarstvu i akvakulturi

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje!

Foto: Pixabay/marmax
  • 1.750
  • 98
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje koje možete pronaći na poveznici

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću za Prijedlog dopuna pravilnika o priznavanju organizacija proizvođača u ribarstvu i akvakulturi, udruženja organizacija i međustrukovnih organizacija

Kako objašnjavaju, prijedlogom dopuna pravilnika o priznavanju organizacija proizvođača u ribarstvu i akvakulturi, udruženja organizacija i međustrukovnih organizacija predlaže se promjena kriterija priznavanja u dijelu najmanjeg broja članova – proizvođača u segmentu akvakulture, čime se uzima u obzir trenutno stanje broja uzgajivača pojedinih vrsta, poglavito plavoperajne tune. Također se dodaje novi kriterij dostatne gospodarske aktivnosti na području županije za priznavanje organizacija proizvođača u akvakulturi, što će omogućiti većem broju uzgajivača da mogu uspostaviti organizaciju proizvođača na nivou županije.

Savjetovanje je otvoreno do: 2.8.2019.

Otvoreno je i savjetovanje na temu: Pravilnik o stručnom osposobljavanju ovlaštenih osoba

Pravilnikom se, pojašnjavaju, propisuje program stručnog osposobljavanja ovlaštenih osoba za obavljanje inspekcijskog i neposrednog nadzora u ribarstvu na moru i kopnu, zatim sadržaj pojedinih izvedbenih planova po tematskim cjelinama kao i način izdavanja rješenja o ovlaštenju odnosno ovlaštenje za obavljanje poslova inspekcijskih i neposrednih nadzora u ribarstvu.

Savjetovanje je otvoreno do: 8.7.2019.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Javno savjetovanje Organizacija proizvođača Ribarstvo Akvakultura


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).