Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 04.04.2018. 13:45

Dopuna pravilnika o obavljanju gospodarskog ribolova na moru srdelarom

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje!

Foto: Bigstockphoto/Runis
  • 167
  • 13
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje koje možete pronaći na poveznici.

Tema savjetovanja je: Prijedlog pravilnika o dopuni pravilnika o obavljanju gospodarskog ribolova na moru okružujućom mrežom plivaricom - srdelarom

Kako objašnjavaju, tijekom provedbe postupka izdavanja Odobrenja za ribolov okružujućom mrežom plivaricom – srdelarom Ministarstvo poljoprivrede zaprimilo je veći broj zamolbi za pronalaskom rješenja za ostvarivanje prava na izdavanje Odobrenja za plovila koja ne udovoljavaju kriterijima propisanim u članku 6. Pravilnika o obavljanju gospodarskog ribolova na moru okružujućom mrežom plivaricom – srdelarom (Narodne novine br. 105/17.). Analizirajući pristigle zamolbe, zaključeno je da se predloži objava dopune Pravilnika kojom se omogućuje izdavanje Odobrenja onim plovilima koja su doživjela potonuće nakon 1. siječnja 2012. godine pod uvjetom da je plovilo u trenutku potonuća imalo važeću ispravu o plovilu i zabilježenu ribolovnu aktivnost okružujućom mrežom plivaricom – srdelarom unutar kalendarske godine u kojoj se dogodilo potonuće, te je po preuzimanju povlastice iz pohrane do isteka Odobrenja nastavljena ribolovna aktivnost okružujućom mrežom plivaricom – srdelarom.

Savjetovanje je otvoreno do: 9. travnja. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Javno savjetovanje Srdelar Gospodarski ribolov More


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).