• Javno savjetovanje
  • 02.02.2019. 18:00

Dopuna Pravilnika o gospodarskom ribolovu na moru srdelarom

Što donosi Prijedlog pravilnika o dopunama Pravilnika o gospodarskom ribolovu na moru okružujućom mrežom plivaricom – srdelarom?

Foto: Bigstockphoto/VadimL
  • 1.202
  • 70
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede podsjeća kako je otvoreno novo savjetovanje koje možete pronaći na poveznici.

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću za Prijedlog pravilnika o dopunama Pravilnika o gospodarskom ribolovu na moru okružujućom mrežom plivaricom – srdelarom

Kako objašnjavaju, Pravilnikom o ribolovnim mogućnostima u gospodarskom ribolovu na moru okružujućom mrežom plivaricom – srdelarom (Narodne novine, br. 105/17 i 37/18) propisani su uvjeti, namjena i način obavljanja gospodarskog ribolova na moru okružujućom mrežom plivaricom – srdelarom, konstrukcijsko – tehničke osobine ribolovnog alata i opreme za ribolov srdelarom, uvjeti i način izdavanja odobrenja za gospodarski ribolov na moru srdelarom i kriteriji za izdavanje Odobrenja, sadržaj obrasca Odobrenja, uvjeti pod kojima je moguće prenositi Odobrenje te sadržaj i način vođenja Registra Odobrenja. Prijedlog Pravilnika o dopunama Pravilnika o gospodarskom ribolovu na moru okružujućom mrežom plivaricom – srdelarom sadrži odredbe kojima bi se omogućilo objedinjavanje dva ili više Odobrenja na jedno plovilo po uzoru na princip kakav se primjenjuje i kod povlastica.

Savjetovanje je otvoreno do: 6.2.2019.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja


Tagovi

Javno savjetovanje Gospodarski ribolov Pravilnik Srdelar


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stalni stanovnik dvorišta. Nazvali smo ga Bobo