Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Koi šaran
  • 06.11.2017. 14:00

Donald Trump zasuo hranom vrijedne koi šarane

Postupak američkog predsjednika Donalda Trumpa ponovno je vruća tema društvenih mreža. Ovoga puta u igri su japanski koi šarani.

  • 3.203
  • 224
  • 0

Postupak američkog predsjednika Donalda Trumpa ponovno je vruća tema društvenih mreža. Naime, tijekom azijske turneje, Trump je posjetio Akasaka palaču u Tokiju - dom velikog broja koi šarana, japanske atrakcije.

Trump je, zajedno s japanskim premijerom Shinzo Abeom hranio skupocjene koi šarane. Uglavnom, preporučen način je da se žlicom zagrabi hrana koju se zatim treba ravnomjerno rasipati. Međutim, nakon par zahvata žličicom, Trump je cijeli njezin sadržaj odjednom bacio u jezero što je izazvalo val nezadovoljstva na internetu. Istina je, pak, da je i japanski premijer učinio isto.

Inače, šarani su ribe hladnih voda i lako se prilagode različitim klimama. Pretpostavlja se da mu je tako prirodna boja mutirala kada je stigao u Japan, a današnji su dakako nastali križanjem ribljih vrsta. Inače koi na japanskom znači upravo šaran.

Kako je izgledalo hranjenje koi šarana, pogledajte u videu.

Foto i video: Youtube/Guardian News


Tagovi

Donald Trump Koi šaran Japan Shinzo Abe


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).