Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cromaris
  • 13.09.2013. 09:15

Cromaris povećao prodaju za 35 posto

Kada u proizvodnju uložite 400 milijuna kuna i otvarate nova radna mjesta u vrijeme kada drugi odustaju od proizvodnje, onda to zaslužuje pozornost

Foto: RGBStock.com
  • 406
  • 39
  • 0

U najvećem hrvatskom ribogojilištu, kavezi su puni brancina i orada, koji svakodnevno pojedu oko deset tona hrane. "Drago mi je da radim u tvrtki koja se širi tako brzo i zadovoljan sam", kaže zaposlenik Marko za dnevnik.hr. Tvrtka broji oko 280 zaposlenih, a jedna je od petnaest najvećih svjetskih tvrtki za uzgoj bijele ribe te izvozi više od 65 posto proizvoda. "Ukupne investicije prelaze 400 milijuna kuna. Dogodine povećavamo proizvodnju na 5 tisuća tona. Povećat ćemo ulaganja u idućih pet godina na dodatnih 200 do 300 milijuna kuna', kaže direktor Cromarisa, Goran Markulin za dnevnik.hr.

Hrvatska riba najtraženija je u Italiji, gdje stiže u roku od 24 sata, a u posljednjih pet godina, tvrtka je s razlogom učetverostručila prodaju. Samo u 2013. godini prodaja je skočila za čak 35 posto. Na pet uzgajališta ove godine proizvest će 4000 tona ribe, šo je gotovo 70 posto cjelokupne proizvodnje u Hrvatskoj.

"Očekujemo da će udjel izvoznog tržišta ići prema 80 posto u našem daljnjem poslovanju", objašnjava Markulin. Samo ove godine zaradili su 180 milijuna kuna, a ulaganje i širenje na nova tržišta značit će dodatnu zaradu, ali i nešto još bitnije - nova radna mjesta.

Foto: RGBStock.com


Tagovi

Cromaris Prodaja Brancini Orade Proizvodnja Riba Ulaganje Goran Markulin Uzgoj bijele ribe