Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ISO 9001
  • 18.01.2022. 14:40

Certifikat međunarodne norme ISO 9001:2015 uručen Upravi ribarstva

Riječ je o certifikatu koji je prepoznatljiv znak kod organizacija koje u svom poslovanju posebnu pozornost posvećuju kvaliteti svojih usluga i proizvoda.

Foto: Boris Stanić
  • 1.546
  • 30
  • 0

Certifikat međunarodne norme ISO 9001:2015, kojim je u procese i postupke u provedbi EU fondova u ribarstvu implementiran sustav upravljanja kvalitetom prema zahtjevima navedene međunarodne norme, uručio je danas direktor SGS Adriatica d.o.o. Drago Goić ministrici poljoprivrede Mariji Vučković

Kako pojašnjavaju iz Ministarstva, ISO 9001 prepoznatljiv je znak kod organizacija koje u svom poslovanju posebnu pozornost posvećuju kvaliteti svojih usluga i proizvoda. U ovom slučaju njime će se osigurati povećanje poslovne učinkovitosti te stalno poboljšanje kvalitete sustava upravljanja i kontrole provedbe Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo te Programa za ribarstvo i akvakulturu RH koje provodi Uprava ribarstva pri Ministarstvu poljoprivrede.

Certifikacijski audit sustava upravljanja kvalitetom proveden je 10. siječnja 2022. od strane akreditirane organizacije SGS Adriatica d.o.o., a  uvođenje ISO sustava realiziralo se u suradnji Uprave ribarstva i Zavoda za informatičku djelatnost Hrvatske d.o.o.

Rast hrvatskog ribarstva

Iz Ministarstva podsjećaju da je putem Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo dodijeljeno 2,4 milijarde kuna javne potpore sektoru ribarstva, od čega je isplaćeno 1,3 milijarde kuna.

Kako navode, samo je za Covid-19 mjere pomoći u hrvatsko ribarstvo isplaćeno 250 milijuna kuna, a kroz Europski fond za pomorstvo, ribarstvo i akvakulturu od 2021. do 2027. na raspolaganju  je više od 2,5 milijarde kuna.

Rasla vrijednost ribarstva - tomu doprinijele potpore i digitalizacija?

Također, vrijednost ribarstva u 2020. u odnosu na 2019. porasla je za 10,7 posto, na što je u najvećoj mjeri utjecao rast vrijednosti morskog ribarstva (za 11,6%), do kojeg je došlo zbog porasta prodanih količina (za 11,1%).

Rastu hrvatskog ribarstva, uz ulaganja i mjere pomoći, doprinijela je i digitalizacija sektora, a korištenjem modernih tehnologija danas se više od 95 posto ukupnog ulova u gospodarskom ribolovu bilježi i dostavlja elektronskim putem, zaključuju u priopćenju. 


Tagovi

Ribarstvo ISO 9001 Certifikat Uprava ribarstva Marija Vučković Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]