Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Športski ribolov
  • 09.11.2013. 07:32

Anarhija u slatkovodnom ribarstvu

"Novi Pravilnik o gospodarskom ribolovu, kojeg je Ministarstvo poljoprivrede donijelo ovoga ljeta, legalizira anarhiju u slatkovodnom ribarstvu Hrvatske"

Foto: freepik.com
  • 544
  • 47
  • 0

Novi Pravilnik o gospodarskom ribolovu, kojeg je Ministarstvo poljoprivrede donijelo ovoga ljeta, legalizira anarhiju u slatkovodnom ribarstvu Hrvatske, upozoravaju iz Hrvatskog športskog ribolovnog saveza. Za izmjene, kažu, nitko nije znao. Nakon objave odmah su uputili pismo resornom ministru, no odgovora do danas nisu dobili. Na problem su čelnici Saveza i nositelji ribolovnog prava s ovoga područja upozorili na Okruglom stolu na osječkom Poljoprivrednom fakultetu, tražeći hitan sastanak s resornim ministrom Tihomirom Jakovinom.

Naime, izmjenama Pravilnika učinjene su nove pogodnosti gospodarskom ribolovu, na štetu prirodnog bogatsva ribljeg fonda i ribe u rijekama. Novo povećanje kvota i dozvoljeni broj povlastica za gospodarski ribolov, smanjenje oka na mrežama i mogućnost uporabe niza novih alata samo su neke od spornih stavki protiv kojih ribiči imaju primjedbe. Nad gospodarskim ribolovom, tvrde, više nema kontrole. Uprava za ribarstvo, iako se konzultirala sa stručnjacima, nije poslušala njihove savjete, a ribiči tvrde kako neće stati na ovome.

Foto: freepik.com


Tagovi

Slatkovodno ribarstvo Pravilnik o gospodarskom ribolovu Tihomir Jakovina Gospodarski ribolov Izlov Riblji fond

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!